2023. június 1. csütörtök
[Répcevidék]

Biztonságosabb szennyvízelvezetés Bükfürdőn

yde
Biztonságosabb szennyvízelvezetés Bükfürdőn

Többszörösen is a turizmust szolgálja a mintegy 330 millió forintos bükfürdői beruházás: kikerült a fürdő területéről a városrész szennyvízátemelője és több mint 2,5 kilométer szennyvízvezetéket cseréltek ki.
A beruházáshoz a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. 314.985.400 Ft vissza nem térítendő támogatást biztosított Bük Város Önkormányzatának a „Bükfürdő 2021" című ET-2019-02-15 számú pályázat keretében.

„Kevésbé látványos, de annál hasznosabb" - mondta dr. Németh Sándor, Bük polgármestere a Bükfürdő 2021 projekt önkormányzati eleméről. Az 1970-es években készült Bükfürdő szennyvízelvezetése, az évtizedek alatt történt rákötések nyomán növekvő terhelést nehezen bírta a csatornahálózat. A visszaáramló szennyvíz a fürdőn, a szállásadóknál és a vendéglátóhelyeken is okozott gondot, ezért is szükséges volt a hálózat javítása. A régi szennyvízátemelő az elhelyezkedése miatt is cserére szorult: a Bernáth Lajos sétány mellett útban lett volna egy esetleges bővítésnél. Az új létesítményt a mezőgazdasági terület és a fürdő parkolója közötti területre helyezték el. 2021 áprilisában vette birtokba a munkaterületet a kivitelező, a vállalt határidőre befejezték az építkezést, 1,6 kilométer nyomóvezeték és 1 kilométer gravitációs vezeték készült, és bekötöttek a szennyvízelvezető hálózatba még egy éttermet és egy szállodát. A beruházást a Bükfürdő 2021 projektben Bük Város Önkormányzata valósította meg, későbbi turisztikai fejlesztéseket alapoztak meg a biztonságos szennyvízelvezetéssel. A „Bükfürdő 2021" projektben egy magáncég átépíti a szabadidőközpontot, élményközpont készül, a Büki Gyógyfürdő Zrt. a kempingfejlesztésen és konyhaépítésen dolgozik: ezzel a most elkészült közműberuházás csak az első a 2022-es turisztikai fejlesztések sorában.
yde

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.