2022. december 3. szombat
[Répcevidék]

20 milliárd forint értékben bővítette büki gyárát a Nestlé

yde
20 milliárd forint értékben bővítette büki gyárát a Nestlé
A Nestlé magyarországi történetének eddigi legnagyobb beruházását valósította meg: 20 milliárd forint értékben bővítette büki gyárát. A legújabb, 5000 négyzetméteres gyártócsarnokot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át.

Tovább erősíti pozícióját Magyarországon a legnagyobb svájci befektetőként és munkáltatóként jelen lévő Nestlé Hungária Kft. A teljes mértékben automatizált új, büki gyáregység világviszonylatban is egyedülálló technológiát alkalmazva, kitűnő minőségű hazai mezőgazdasági alapanyagokat dolgoz fel, és naponta több mint 1 millió termék gyártására képes. Az új gyártócsarnokban a mostani beruházással két új töltő- és csomagolósor valósul meg. Az átadón a nemzetgazdasági miniszter elmondta: a most megnyíló gyáregység számos szinten előrelépést jelent, hiszen tovább erősíti Svájc és Magyarország gazdasági kapcsolatait, stabilitást és újabb lehetőségeket jelent a vállalat csaknem 2000 hazai beszállítója számára, valamint Vas megye fejlődésében is nagy szerepe van.
A fejlődés lehetőségét Kai Herzke, a Nestlé Purina büki gyárának igazgatója is kiemelte: az elmúlt 10 évben a Nestlé cégcsoport több mint 900 000 tonna gabonát vásárolt fel a magyar gazdáktól. A büki gyártásban felhasznált mezőgazdasági alapanyagok 60 százalékban hazai forrásból származnak, ez évente összesen több mint 78 000 tonnát jelent. A gyárigazgató hozzátette, a siker másik összetevője az elkötelezett csapat, segítségükkel a büki gyár tudásközpontként tudta meghatározni magát a Nestlé-üzemek között. A büki beruházásoknak köszönhetően az elmúlt 10 évben megháromszorozódott a Vas megyei településen foglalkoztatott Nestlé munkavállalók száma.
Az itt gyártott magas minőségű termékeket, amellett, hogy Magyarországon értékesítik, és a világ több mint 40 országába exportálják - húzta alá a külföldi piacok jelentőségét Bernard Meunier, a Nestlé Purina PetCare európai, közel-keleti és észak-afrikai vezérigazgatója.
A Nestlé a legnagyobb itthoni svájci foglalkoztató: összesen 2400 munkatárs dolgozik a budapesti központban, valamint a büki, a diósgyőri és a szerencsi gyárban.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.