2023. március 22. szerda

Online farsangi jelmezverseny Tömördön

Kissné
Online farsangi jelmezverseny Tömördön

Akik átutazóban jártak nálunk az elmúlt hetekben, elcsodálkozhattak, hogy a buszmegálló ablakán sok-sok színes álarc köszöntötte a bekötőúton érkezőket, majd a váróteremben Florenza Pietra Ferrara Primadonna mosolygott s integetett az átutazóknak, s köszöntötte a hazaérkező vagy vidékre induló helybelieket. A hölgy Velencéből, a vizek, lagúnák, a karnevál fővárosából érkezett, s a mostani járvány idején segítette ezen időszak hangulatát megidézni számunkra.

A farsang a tavaszvárás ünnepe, évszázadok óta az evés, ivás, lakodalmak, disznótorok, jelmezes felvonulások időszaka, ami január 6-tól, vízkereszttől a húsvétot megelőző negyven napos nagyböjt kezdetéig, hamvazószerdáig tart. A koronavírus járvány miatt, immár 2. alkalommal, csak visszaemlékezhetünk az elmúlt évek eseményeire.

A Tömördi Önkormányzat Képviselőtestülete úgy döntött, hogy online farsangi jelmezversenyt hirdet kicsiknek és nagyoknak. Így a gyermekek és a szülők idén is át tudták élni a farsangi készülődés élményét, a vidámságot, s kiléphettek az elszigeteltségből.

A verseny résztvevői az általuk elkészített, viselt ötletes és egyedi jelmezeikkel meglátogatták a Primadonnát. A vele készült szelfiket, csoportképeket rövid beszámolókkal elküldték Borbás Anikó település közművelődési referensnek, aki feltette azokat községünk közösségi oldalára: facebook.com/tomord.hu. Oda ellátogatva megcsodálhatjuk a mesteri alkotásokat.
Az eredményhirdetésre 2022.02. 26-án 16.00 órakor került sor a Faluházban. A nyertesekről következő számunkban írunk majd! Köszönjük mindenkinek az együttműködést, a készülődést, s a bemutatkozást!

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.