2023. június 1. csütörtök
[Répcevidék]

Simasági falunap és elszármazottak találkozója

Haller Erzsébet
Simasági falunap és elszármazottak találkozója

2022. július 23-án délután falunapot tartottak Simaságon, amely a község búcsúnapjához (Mária Magdolna) kapcsolódott. Szép számban jelentek meg az egykori és jelenlegi simaságiak is a rendezvényen.
A délután ünnepi szentmisével kezdődött.
A kicsiket ingyenes játéklehetőség várta a rendezvénysátor melletti templomkertben: légvár, fa játékok, rodeó, gömbszumó. Sajnos a gyerekek bánatára, de persze a gazdák nagy örömére, a simasági búcsú ismét meghozta az esőt, így a játék jórészt elmaradt.
A délutáni program a csöngei nyugdíjasklub „Reménység" nevű formációjának műsorával vette kezdetét, akik előadásukkal vidám perceket szereztek a hallgatóságnak. Őket a nicki „Fergeteg" néptánccsoport követte, melyben fiatalok és idősek egyaránt képviseltették magukat és valóban fergeteges néptáncokat és népi játékokat adtak elő. Az iváni Dalárda nótákat, népdalokat adott elő. A délután folyamán fellépett még egy fiatalokból álló légtánc csoport és a vépi Jade hastánccsoport is. Az összes előadó kellemes perceket szerezve, remek szórakozást nyújtott a falunap résztvevőinek.
A vacsora és a tombolahúzás előtt még a simasági lányok és asszonyok is táncoltak egy jót, a Kán-Kán című számukkal nagy ovációt aratva.
A nap hajnalig tartó bállal zárult, melyen a MEGA bulizenekar szolgáltatta a zenét.
Nagy köszönet a szervezőknek és a segítőknek a falunap sikeres lebonyolításáért és a professzionális kiszolgálásért.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.