2021. szeptember 18. szombat
[Répcevidék]

Sajtoskáli Nyárbúcsúztató

Kovács Vivien
Sajtoskáli Nyárbúcsúztató

Sajtoskál sem volt kivétel, a községben is el kellett halasztani több rendezvényt a jelenlegi egészségügyi helyzet miatt. Ilyen volt például a május 1-jei horgászverseny és a falu legnevesebb eseménye: a Falunappal egybekötött Sajtfesztivál- és Vásár. Sajtoskál önkormányzata az enyhítések után úgy döntött, hogy kedveskedik a falu lakóinak egy kis programmal, így 2020. augusztus 29-én szombaton egy úgynevezett Sajtoskáli Nyárbúcsúztató rendezvényt tartott.
Maga a program reggel hat óra után kezdődött a sajtoskáli horgásztavon. Először Haller Imre polgármester úr köszöntötte a versenyzőket, s kívánt mindenkinek eredményes horgászatot. Szerencsére az időjárás délelőtt kedvezett a horgászoknak, így a sorsolást követően egyből el is foglalták a helyüket, majd hét órakor elkezdődött a verseny. Az előző évekhez képest idén kevesebb kapás volt. 11 órakor véget ért a megmérettetés, és következett a mérlegelés, ahol kiderült, hogy ki lett idén a legügyesebb horgász. Délben pedig grillparti várta a kimerült versenyzőket, szurkolókat és a rendezvényre látogatókat egyaránt.
Ebéd után egy kis pihenő következett, majd a program folytatódott, immár a Sajtoskáli Művelődési Ház udvarán felállított rendezvénysátorban. Öt órakor Haller Imre polgármester úr köszöntötte a rendezvényre érkezőket, majd kihirdette a délelőtti horgászverseny eredményeit. Harmadik helyen végzett Gurbács Sándor, a második hely Hoós Sándort illette, első helyen pedig Haller Roland végzett. Idén is kiosztásra került a legnagyobb halat fogó horgász kitüntetése, aki nem más volt, mint a második helyezést bezsebelő Hoós Sándor.
Az eredményhirdetés után az önkormányzat vendégül látta a falu lakóit vacsorára. Miután mindenki elfogyasztotta a marhapörköltet, érkeztek is a fellépők. Először a Dalkommandó zenés műsora következett, ahol a trió különböző feldolgozásokkal szórakoztatta a közönséget. Tóth Vásárhelyi Ilona, Varga László és Pető Ferenc, a trió tagjai Szombathelyről érkeztek Sajtoskálra. Utánuk Hajba András rockabilly-duettműsora következett. Szekér Annával a Hungária együttes dalait dolgozták fel. A két énekes kellően felpörgette a hangulatot a partisátorban, így Zsugonics Arnoldnak már könnyebb dolga volt az esti bál beindításával. A mulatozás és a jókedv hajnalig tartott.
A délutáni hatalmas zivatar sem ronthatta el a jelenlévők hangulatát, hiszen így is remekül zajlott a Sajtoskáli Nyárbúcsúztató rendezvény.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.