2023. szeptember 23. szombat
[Répcevidék]

„Répceszentgyörgy hazavár”

„Répceszentgyörgy hazavár”

Augusztus 27-én szombaton, a nyár utolsó hétvégéjén került megrendezésre immár sokadik alkalommal a hagyományos falunapi rendezvény Répceszentgyörgyön. Az elnevezés is hirdeti, nemcsak a helyi családokat várjuk szeretettel, hanem az elszármazott gyermekeket, unokákat, unokatestvéreket is szívesen látjuk.
Gondos előkészületek előzték meg az eseményt, hogy a reggeli órákban már rotyoghasson a kondérokban a vadpörkölt és a halászlé.
Varjú Gábor plébános úr ünnepi szentmiséjévél kezdődött a kora délután, melyet Kovácsné Kelemen Gertrúd ünnepélyes köszönője követett.
Kora délután az ugrálóvárat már birtokba vehették a gyermekek, felnőtteknek pedig indultak a színes programok. Idén első alkalommal látogatott el hozzánk a kőszegszerdahelyi Kaméleon Színjátszókör. Humoros, zenés előadásuk és az egyesület lehengerlő egyénisége megalapozta a jó hangulatot.
Ezt követően Szilágyi-Varga Diána és énekegyüttese a Girls! Csak csajok léptek a répceszentgyörgyi színpadra. Külföldi és magyar dalokkal tarkított műsorukban minden korosztály megtalálta a neki valót.
A Csöngei Vadrózsák formáció szintén először és reméljük, nem utoljára lépett fel a falunapi rendezvényünkön. Zenés, táncos, energikus produkciójukat a helyi zumbacsoport műsora követte. Barasics Edina és lányok immár több mint egy éve alkotnak egy közösséget, és most idevarázsolták az órák hangulatát a nézőközönség elé.
A délután folyamán a gyermekek és nagyobbak kipróbálhatták, milyen lóháton, Czirók Bianka jóvoltából. Kedveskedtünk még a fiataloknak csillámtetkóval, és volt lehetőség vattacukor, jégkása és hot dog vásárlására is.
Miközben a vacsorát mindenki fogyasztotta, kezdődhetett a tombolasorsolás. A hatalmas tombolamennyiségből szinte nem akadt olyan, aki nem nyert valamit. Ezúton is köszönjük a sok-sok kedves felajánlást!
A hegyfalusi Apex zenekar hozott egy új színt az idei programsorozatba. Az egykoron rockrajongó fiatalokból alakult együttes újjáalakult zenekarral lépett fel a színpadra, hogy hozzanak valamit a régi hangulatból egy kis új akusztikus rock vonallal tarkítva.
Az eseményt a hagyományos falunapi bál zárta. Köszönjük Galavics Lászlónak és a mulatozni vágyóknak, hogy az idő ellenére kitartottak!
Köszönjük mindenkinek, aki kivette a részét a szervezésben és lebonyolításban! Köszönjük a felajánlásokat!
Reméljük, mindenki nagyon jól érezte magát, máskor is ellátogat hozzánk, és hírül viszik kis településünket!

tSz

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
„Répceszentgyörgy hazavár”
„Répceszentgyörgy hazavár”
„Répceszentgyörgy hazavár”
„Répceszentgyörgy hazavár”