2021. február 25. csütörtök
[Répcevidék]

Hajnalig szólt a nóta….

Balázs Anikó
Hajnalig szólt a nóta….
Már hetek óta a készülődésé volt a főszerep Meszlenben. 2019. július 27-én, szombaton került megrendezésre a falunap, ahova mindenkit sok szeretettel vártak, és az idei évben rengeteg vendég volt kíváncsi a műsorokra.

13.00 órakor a Himnuszt követően Ágh Péter országgyűlési képviselő üdvözölte a falu lakóit, köszönetet mondott a falu polgármesterének odaadó munkájáért, és szó esett az évek alatt elért szép teljesítményekről és korszerűsítésekről. Ezután Őri Zoltán, a falu polgármestere ünnepi beszédével nyitotta meg a rendezvényt. Köszöntötte meghívott díszvendégeit, a helybélieket, köszönt mindennemű segítséget, amit ebben az 5 évben kapott, és mindenki nagy kíváncsiságára és örömére elárulta, hogy az őszi választásokon ismét megméretetti magát, és szeretné folytatni munkáját épp olyan lelkesedéssel és hihetetlen szorgalommal, ahogy tette azt eddig is.
A műsorokat 14.00 órakor a népszerű Csillag születikből, vagy a Muzsika tévén vetített Dallamokon át műsorból is ismerős, kiváló énekes, Kossuth Gergő zenei műsora kezdte meg. Az énekes elvarázsolta a közönséget. Ismert dallamok, slágerek és saját számok is helyet kaptak repertoárjában. Mindenki énekelt, táncra perdültek a nézőtéren is.
15.00 órakor kezdetét vette a falunapi lakoma. Az ínycsiklandó illatok bejárták az egész falut. Isteni vaddisznópörkölt, gulyásleves és székely káposzta is került az asztalra, de a sajtos és tepertős pogácsa sem maradhatott el.
16.00 órakor következett a Kiszöv Senior Táncegyüttes egy igazi fergeteges műsorral, akik között megtalálhattuk a meszleni Péteri Zoltánt is, akire a falu lakói mind nagyon büszkék. Ez a csapat mindig megmutatja, hogy a néptánc eredeti kultikus szerepén kívül mennyire lehet élvezhető és szórakoztató!

A gyerekeknek közben elkészültek a csillámtetoválásaik a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársának köszönhetően. Légvár, popcorn, lufik és különböző fajátékok is várták a legkisebbeket.
Fogathajtó állt egész délután az érdeklődők rendelkezésére. A lovaskocsi nem várt érdeklődést mutatott a kicsik és a nagyok körében is. Mindenki, aki ki szerette volna próbálni, és ezt meg is tette, elégedetten jött vissza a kisebb túráról.
16.30-kor az Orfeum Vándorszínpad csillagai kalauzoltak el minket az operett világába. Birinyi Mónika szubrett és Bálint Csaba tenor felejthetetlen és igényes műsorában felcsendültek az örök klasszikusok, a nézőtérről visszhangzott a „Hajmási Péter, Hajmási Pál".
Ezután két táncos produkció következett Az Acsádi Sokk formáció hölgyei igazi forró hangulatot teremtve adták elő műsorszámaikat. A közben lezúduló esővel a nézők mit sem foglalkozva hatalmas tapssal ajándékozták meg őket. Majd egy anya-lánya formáció, Nagyné Pálinkás Anita és lánya, Cintia állt színpadra.
18.00 órakor a Gráciák együttes hozták el a 80-as és 90-es évek retró slágereit. A falu gyermekei pedig háttértáncosként közreműködtek a műsorban.
A tombolahúzás ezután következett - mindenki várta, hogy Fortuna mellé álljon.
A falunapi bálban a remek Maximum zenekar szolgáltatta a talpalávalót. Hajnalig szólt a zene, ünnepeltek , buliztak a helybéliek.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.