2023. március 22. szerda

Falunap Tömördön

Kissné
Falunap Tömördön

Kultúra, sport és gasztronómia találkozott a település falunapján 2021. július 17-én. Immár hagyomány, hogy Önkormányzatunk képviselő-testülete július harmadik hétvégéjére várja a falubelieket, az elszármazottakat és a kedves vendégeket e jeles eseményre. A gyereknapot leszámítva ez volt az első alkalom, hogy a pandémia után összegyűlt a falu apraja-nagyja.
Délelőtt még mindenki aggódott, mi lesz délután, akkor is esik majd, hiszen megjött a várva várt égi áldás, s közel 50 milliméter eső áztatta a kiszáradt földeket. 15.00 órára, mire a meghívó szólt, már kisütött a nap, s indulhattak a programok. Volt légvár, arcfestés, kézműves foglalkozás az ifjaknak, a szabadtéri kemencében finom langalló készült. Lehetett utazni s a helyi értékekeket megcsodálni a büki dottóval, a kisvonattal.
Kollarits Gábor polgármester úr 14.45-kor köszöntötte az egybegyűlteket, majd Ágh Péter képviselő úr szólt a jelenlévőkhöz. Mindketten kiemelték, hogy a falu szépen fejlődik, s az utóbbi években több pályázatot is elnyert. Tavaly elkészült a felújított orvosi rendelő és a konditerem.
Az idei évben már elkészült a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében a Szálláshely színvonalának emelése Tömördön A Kék Túra útvonal Vendégházának modernizálására 3 000 000 Ft-ot nyert az Önkormányzat. A projekt keretében három tevékenység valósul meg: belső festés, eszközbeszerzés és kültéri beruházás. Korszerű konyhai és takarítást megkönnyítő professzionális eszközökkel szerelték fel, valamint új LED-tv, a vendégek még magasabb kényelmét szolgáló ágykeretek, matracok, kanapék kerültek beszerzésre mindhárom szobába. Kültéri beruházás keretében pedig egy kerti fedett kiülő épült a vendégház udvarára.
Az idén megújul templomunk tetőszerkezete is közel 15millió forintból, illetve az Ady utca és a Schwarcz köz úthálózata 36 millió forintból szépülhet meg.
A falunapokhoz hozzátartozik a gasztronómia is. A rendezvény sztárvendége Buday Péter sztárszakács volt, aki sok hasznos információval gazdagította a főzés kedvelőit, s hogy még hatásosabb legyen a bemutató, az elkészített ételeket a jelenlévők meg is kóstolhatták.
Liu, a bűvész az illúzió világában vezethette be a megjelenteket, hallgathattunk operettrészleteket és vidám melódiákat is, a csepregi Farkas Sándor Egylet tagjai egy vidám műsorral lepték meg a jelenlévőket.
Közben elkészült a vacsora is: egy tál vadpörköltre, egy italra és egy szelet tortára mindenki az önkormányzat vendége lehetett.
A vacsorát követően elkezdődött az utcabál, melyet a 21.30 órakor a várva várt tombola szakított meg, majd folytatódott a tánc, a bálozás.
Mindenki megtalálhatta a nap folyamán a neki megfelelő legérdekesebb, legjobb programokat!
Köszönjük a felajánlásokat, a szervezők, az önkéntesek és a fellépők munkáját!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.