2021. szeptember 19. vasárnap
[Répcevidék]

Falunap Nemesládonyban

Pietrowskiné Végh Andrea
Falunap Nemesládonyban
Nemesládony a falunapi rendezvényét a falu búcsúja napjára szervezi. Az idén július 13-án került megrendezésre. Ez jó alkalom arra, hogy a lakók, a rég elszármazottak találkozzanak, beszélgessenek egymással.

Az egybegyűlteket Németh László polgármester köszöntötte, majd dr. Galántai György úr, a Vas Megyei Kormányhivatal Sárvári Járási Hivatal vezetője is megtartotta ünnepi beszédét.
A katolikus egyház részéről Szabó Miklós plébános úr mondta el prédikációját a híveknek.
A Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola kiemelkedő tanulmányi eredményt elért diákjait könyvjutalomban részesítette az önkormányzat. Jutalmat kaptak: Kancsér Natália 1. osztályos, Nagykutasi Botond 2. osztályos, Gasparics Nóra 3. osztályos, Rubóczki Dorina 4. osztályos, Kancsér Gabriella 6. osztályos, Rubóczki Réka 8. osztályos tanulók. A diákoknak gratulálunk, a nyárra tartalmas kikapcsolódást kívánunk.
Már hagyománynak számít, hogy a falu rendezvényein a gyermekek műsorral készülnek. Nem történt ez másképp most sem, versekkel és énekekkel álltak színpadra. Miután megtörtént az előadás, ugrálóvárak sokasága várta őket önfeledt szórakozásra.
15 órától a zalaegerszegi Hevesi Sándor színház művészei (Kovács Olga és Barsi Márton) operettdalokkal szórakoztatták a közönséget, majd könnyedebb rock and roll slágerek következtek Kovács Virág és Antalovics Péter előadásában. Sztárvendégként a népszerű Cairo együttes lépett porondra, Skinti Csaba vezetésével. A trió megmozgatta a publikumot.
Ezt követően 17 órakor elérkezett a délután fénypontja, a vacsora. Az egyik kondérban vaddisznópörkölt gőzölgött, a másikban pedig csülkös babgulyás. Az estebéd után tombolasorsolás következett, amelyre rengeteg felajánlás érkezett a falu lakóitól. Az est hátralévő része a mulatásról szólt, magyar nótákat énekelt Csóka Szabi és kedves partnere, Barbi. A hajnalig tartó bálban pedig a talpalávalót Bakos Roli húzta.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Falunap Nemesládonyban