2023. október 1. vasárnap
[Répcevidék]

FALUNAP MESZLENBEN

Balázs Anikó
FALUNAP MESZLENBEN

A hagyományokhoz híven, idén is augusztus utolsó szombatján tartották Meszlenben a főzőversennyel egybekötött falunapi rendezvényt.
A versenyhez csapatok jelentkezését várták. A kötelező menü pincepörkölt és ízes palacsinta volt. Az önkormányzat minden induló csapatnak biztosította az alapanyagokat. A desszertet a zsűri elött kellett megsütni, ezzel is bizonyítva a csapattagok rátermettségét. Ezen felül mindenki elkészíthetett egy szabadon választható ételt is, ami külön díjazásra került.
A megmérettetésben 10 csapat indult. A szakmai zsűrinek igazán nehéz dolga volt. Finomabbnál finomabb ételeket kóstolhattak. Majd délutánra megszülettek az eredmények. A nap igazi győztese a Répcevölgye Vadásztársaság, akik bezsebelték az 1. helyet a kötelező menüvel, illetve a különdíjat is a választható ételükkel, ami volt nem más, mint a sült őzgerinc kapros mártással. A zsűri elnöke, Németh Ferenc úgy fogalmazott, hogy „bármelyik étteremben megállná a helyét". A többieknek se volt oka szomorkodásra, hiszen egytől egyig kiváló finomságokat készítettek.
A falunapi rendezvényt Őri Zoltán polgármester ünnepi beszéde nyitotta meg.
14.00 órakor Szűcs Enikő és partnere Farkas Zoltán, két Budapestről érkezett fiatal művész varázsolt el minket a musical és operett világába. Csodálatos tehetségek mutatkoztak be ismét a színpadon, ezzel megteremtve az igazán kellő és jó hangulatot a délután további részéhez.
15.00 órától is egy fiatal, ámde nagy tehetséget hallhattunk, aki már egészen kiskorában érdeklődött a zene iránt. 2011-ben a kitartása meg is hozta neki a sikert, hiszen a Csillag születik 3. szériájának győztese lett, illetve 2012-ben az év férfihangjává is választották. Vendégünk: László Attila volt, aki igazi gyönyörű „míves" székely beszéde mellett csodás énekhangjával kápráztatta el az érdeklődőket.
Utána fergeteges hangulatot teremtve bemutatkozott a Sógorok zenekar. Citrom és Tamás számos falunapon, rendezvényen és televíziós csatornán is szórakoztatta már a közönséget. Idén hozzánk is ellátogattak egy igazi interaktív mulatós műsorral, amelyben a közönséget is bevonták a produkcióba. Többen már ekkor táncra perdültek.
A rendezvény helyszíne újból megtelt a finomabbnál finomabb illatokkal. Az önkormányzat gulyáslevessel és vadpörkölttel látta vendégül a látógatókat.
18.15-től egy igazán szórakoztató showműsort láthattunk Szép Bence humoristától. Nézhettük már őt a tévéképernyőn stand up műsorokban, hallhattuk a rádiókabaréban és most személyesen is - a színpadon találkozhattunk vele, aki különböző családi titkokba is beavatott minket.
Ezután számos latin táncstílussal, a brazil szamba dinamizmusával és életérzésével kápráztattak el minket a Reinas del Ritmo táncosai. A karneváli kosztümökbe bújt hölgyek és a brazil capoeiratáncosok látványos showműsora után a nézőtérről a közönséget invitálták salsát tanulni és fotózkodni.
A rendezvény még itt se ért véget. Könnyűzenei dallamokkal és kirobbanó hangulattal vártak mindenkit a Gráciák együttes tagjai. A színpadra özönlöttek a táncosok és az énekesekkel együtt dúdolták a jobbnál jobb slágereket.
A tombola és az esti bál sem maradhatott ki. A talpalávalót hajnalig Bakos Roli zenész szolgáltatta, a még ilyenkor is lelkes táncos közönségnek.
Reméljük, mindenki nagyon jól érezte magát! Köszönet az önkormányzatnak és Őri Zoltán polgármester úrnak a színvonalas műsorokért!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
FALUNAP MESZLENBEN
FALUNAP MESZLENBEN
FALUNAP MESZLENBEN
FALUNAP MESZLENBEN
FALUNAP MESZLENBEN
FALUNAP MESZLENBEN
FALUNAP MESZLENBEN
FALUNAP MESZLENBEN
FALUNAP MESZLENBEN