2022. december 5. hétfő
[Répcevidék]

Falunap Bőben

Falunap Bőben
Minden település életében van egy nap, ami az összefogásról, a szórakozásról, és a tartalmilag minőségi együtt eltöltött kellemes napról vagy délutánról szól, ez pedig a falunap.

Egy olyan alkalom, amikor összegyűlnek a falu lakosai, hogy megálljanak egy pillanatra a napi rohanásban, és örüljenek az életnek, örüljenek egymásnak. A falunapok megszervezése nem kis feladat, hiszen egy napba kell sűríteni mindent mérlegelve azt, hogy a programok legyenek érdekesek, szórakoztatóak, vidámsággal, mulatsággal telítve és természetesen minden korosztály igényeinek megfeleljenek.
Bőben sem volt az másként, július 14.-én, amikor a település apraja és nagyja gyűlt össze azért, hogy egy délutánt együtt tölthessenek az ismerősökkel, rokonokkal, barátokkal. A programok 14 órától indultak a Szombathelyi Galaxy Akrobatikus Rock and Roll csapat bemutatójával, Fülöp Vivien irányításával. Az ügyességük és kitartásuk mellett, a szemet kápráztató, színes ruházatukkal is elbűvölték a nézőközönséget. Őket követte, Richie King bűvész, akinek produkciója két fő részből állt: az első egy zenés rész volt, látványos manipulációs trükkökkel, míg a második egy beszélős, vicces rész volt bevonva néhány gyermeket. Harmadik fellépőkként, a Répcementi Férfikórus tagjai, szám szerint tizenketten foglalták el a színpadot, a maguk tekintélyt kívánó, határozott megjelenésükkel, és produkcióaikkal szórakoztatták a kedves jelenlévőket, 40 percen keresztül. Majd, az idősebb korosztályt felváltotta a Bői Óvoda néptánccsoportja, Babosné Simon Erika irányításával, akik tánctudásuk bemutatásával bűvölték el a kíváncsiskodó szemeket. Itt említeném meg, hogy Bőben nincs olyan rendezvény, melyen az óvodások ne lépnének fel, illetve ne vonnánk be őket a programokba, azért, hogy hagyományainkat ápoljuk és a közösség összefogására ösztönözzük a jövő nemzedékét. Éppen csak, hogy az óvodások színpadra léptek, már arról értesültem, hogy a következő fellépő, a parkolóban vár. Amikor a fogadására indultam, a maga lazaságával, egyszerűségével, mosolyogva köszöntött, és várta, hogy bekísérjem a rendezvénytérre, ahol már nagyon várták a minden korosztály számára szórakoztató, humoros, zenés műsorának előadására. Ő pedig nem volt más, mint Polgár Peti, aki fantasztikus hangulatot teremtett a falunapon. Ezt követően a szórakozásban, táncolásban, bűvészkedésben elfáradt nézőközönség elfogyaszthatta a számukra (a polgármester úr, a képviselő testület és azok családtagjai által) készített vacsorát. Az ízletes marhapörkölt elfogyasztását követően, A két zsivány előadása vette kezdetét, mely már azzal tekintélyt szerzett magának, hogy a nézőközönség között hajtott be a rendezvénytérre. Az együttes tagjai (Zsivány Fecó és Zsivány Pityu), igazi zsiványos megjelenésükkel és a közönséggel történő folyamatos összhanggal énekeltek a modern mulatós popzenéket. De ezzel koránt sem ért véget a falunap, hiszen 20 órától utcabál vette kezdetét a Horizont Zenekarral, akik Zalaegerszegről érkeztek a szórakozni vágyó közönséghez, és hajnali 02 óráig szünet nélkül énekeltek, valamint teljesítették a mulató társaság kívánságait.
A műsorszámok alatt, a gyerekek számára 28 népi fajáték, fa körhinta és légvár állt a rendelkezésre, illetve kézzel kötött mesehősök megvásárlására is lehetőség volt, melyeket Makk Ferencné készített, de vattacukor vásárlásra is kerítettünk lehetőséget. A büféről, a Dan borozó gondoskodott.
Ezúton szeretném megköszönni minden személynek, aki bármi módon hozzájárult a rendezvény megvalósulásához, illetve színvonalassá és felejthetetlenné tételéhez.

Jákó Melinda, IKSZT munkatárs.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.