2023. október 1. vasárnap
[Répcevidék]

Falunap az Angol Parkban

Barasics Edina
Falunap az Angol Parkban

Kellemes nyári időben zajlott idén is július 9-én a Falunap. A kulturális műsor 14 órakor a polgármesteri köszöntővel kezdődött. Ezt követően a Kekeri Citerazenekar műsorát hallhattuk. Majd a Tormásligeti Apró Lábak léptek színpadra, akik ez évben szerepeltek először. A gyerekekből álló csoport tagjai vidám gyermekdalokra táncolva rabolták el a jelenlévők szívét. A produkciót a szülők tanították be. Őket Berentei Péter követte ismert és kedvelt retro slágerekkel. Jót mulattunk a Sok-Szín-Pad Társulat előadásán, akik Móricz Zsigmond Kvitt című darabját mutatták be. Énekelt a Toronyi Asszonykórus, rokiztak a Galaxy Rock and Roll csoport tagjai. Láthattunk zumbabemutatót a Mosoly Tánccsoport répceszentgyörgyi csapatától. Ennek az előadásnak különlegessége, hogy a Kreatív Csoport tagjai is beálltak ropni a táncot. A délutánt a Big Mouse Band operett műsorával zártuk.
2022-ben Baranyi Jánosné, Bukovics Sándorné és Németh István jóvoltából finom babgulyást ehettünk öt órától. A műsorok végén a közönség „átköltözött" a kocsma udvarára, ahol a MEGA zenekar zenélt hajnalig.
Idén az aprónépnek játszóházzal és kalózos légvárral kedveskedtünk. Ez utóbbit a Kreatív Csoporttal ki is próbálhattuk. Jó választás volt! :)
Régvári Roland és felesége, Régváriné Reczetár Zsófia - mint ahogy a gyereknapon is - gondoskodtak az arcfestésről és a csillámtetoválásról.
Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Ágh Péter országgyűlési képviselő és Gagyi Levente is. Képviselő úr úgy nyilatkozott: „Élmény begurulni a kis vasi faluba: megújultak az utak". Többek között erről is beszélgettek polgármester úrral és téma voltak még az önerőből korszerűsített energiatakarékos LED- lámpák. Majd a jelenlévőkkel, a lakosokkal is váltott pár szót a képviselő úr. Elbüszkélkedtünk a közösségi színterünk díszítésével, a Tormásligeti Életfával. Beszéltünk róla, hogy szeretnénk egyesületet létrehozni, hogy ha sikerül pályázatok útján rendbe tudjuk hozni a közösségi színteret.
Köszönjük a segítők munkáját!

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.