2023. október 2. hétfő
[Répcevidék]

Lóra termett-e a magyar?

Sági Ferenc
Lóra termett-e a magyar?
Új lovas egyesület a Répce-síkon.
Csepregen az erdőkben vagy a dombok közt járva egyre többször találkozunk lovasokkal. Nemcsak az egykori hagyományt felelevenítő pünkösdi lófuttatások idején, hanem évközben is egyre többen rendszeresen hódolnak e nemes időtöltésnek.

A rég óta tevékenykedő lovasok mellett 2011 tavaszától egy Ady utcai régi házban a Gruber testvérek Csillagösvény Lovasudvart hoztak létre. Ennek állandóan fejlődő infrastruktúrájára támaszkodva, csepregi, szombathelyi és büki lakosok megalakították a Csillagösvény Lovasegyesületet. Az önkormányzat tartós használatba adta nekik a régi pályát, ahol kedvükre gyakorolhatnak. Két lovacskával indultak, ma már kilenc lóval rendelkeznek. A gyógy- és hobby-lovaglás mellett egyre több gyermek - többségében lányok - látogatják a foglalkozásokat és oktatásokat, melyet szakképzett lovász vezet. Arra törekszenek, hogy a legügyesebb gyerekek B kategóriás versenyeken is induljanak.
Az egyesület a Farkas Sándor Egylet tagjainak segítségével lebonyolította a pünkösd hétfői hagyományos lófuttatást és a B kategóriás verseny. Az év folyamán két újabb versenyt rendeztek, illetve három lovas tábort is szerveztek a gyerekeknek.
Néhány hete megvásároltak egy alig használt, 15x25 méteres teniszcsarnokot. A könnyűszerkezetes építményt a lovasudvarban állították fel, villanyvilágítással is ellátták. Most már nem lesznek kitéve az időjárás viszontagságainak, esőben, szélben, a korai sötétedés után egyaránt látogathatják tagjaik és az érdeklődők a foglalkozásokat, űzhetik hobbyjukat.
igás

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Lóra termett-e a magyar?
Lóra termett-e a magyar?
Lóra termett-e a magyar?
Lóra termett-e a magyar?
Lóra termett-e a magyar?
Lóra termett-e a magyar?