Hozzávalók:
50 dkg kész ecetes rizs
50 dkg nyers hal (tintahal, lazac, tuna)
1 evõkanál frissen készített wasabitorma
1 evõkanál rizsecet
szójaszósz
Elkészítés:
Elõször az ecetes rizst készítjük el.
Hozzávalók: 50 dkg rizs, 5 dl víz, 4 evõkanál rizsecet,
3 teáskanál cukor, só.
A rizst átválogatjuk és alaposan megmossuk,
majd vízben feltesszük fõzni. Felmelegítjük az ecetet,
a cukrot és a sót feloldjuk benne. Fõzés közben
a rizshez adjuk és lapátkanállal állandóan
keverjük, szellõztetjük. Így lesz megfelelõ állagú
és fényû. Az ecetes rizst ajánlatos azonnal elfogyasztani,
ellenkezõ esetben takarjuk le vizes ruhával,
és lehetõleg néhány órán belül használjuk
fel. Ha a rizs kész, a filézett halat megmossuk, és
1-2 cm vastagságúra, 5 cm hosszúságúra szeleteljük.
Kezünket ecetes vízbe mártjuk, és a halszeleteket
bekenjük wasabitormával. Rizslabdákat
formálunk, és rányomkodjuk a nyers halszeletekre,
megformázzuk és félretesszük. Addig folytatjuk
a szusi készítését, míg az összes hozzávaló el nem
fogy. Szójaszószba mártogatva fogyasztjuk.
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja, hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.