Hozzávalók:
• A tésztához:
18 dkg édes keksz darálva
8 dkg vaj
1 kanál lekvár
• A krémhez:
4,5 dl joghurt
2,5 dl tejszín
3 evõkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag zselatin fix
1 citrom reszelt héja
1 kis csomag babapiskóta
gyümölcsök
(ribizli, barack befõtt, kivi, áfonya)
1 csomag tortazselé
Elkészítés:
A tésztához valókat összemorzsolom, és egy
kapcsos tortaformába nyomkodom. A joghurot a
cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, reszelt citrom
héjjal és 1 csomag zselafin fix-szel jól összekeverem.
Egy másik tálban a tejszínt 1 csomag vaníliás
cukorral és 1 csomag zselatin fix-szel géppel kemény habbá verem. A 2 krémet összekeverem, és
felét a tésztára kanalazom. Letakarom babapiskótával,
megszórom ribizlivel, és rákanalazom a maradék
krémet. A tetejét tetszés szerinti gyümölcsökkel
díszítem. A tortazselét egy pohárba szórom, kis
kanál cukorral és 2,5 dl vízzel elkeverem. 2 percre
a mikróba teszem, kevergetve pár perc hûlés után
a süti tetejére öntöm. 5-6 óráta a hûtõbe teszem,
míg tökéletesen megdermed, ezután leszedem a
tortaformát, és az oldalát mandulalapokkal vagy
kókuszreszelékkel beszórom
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja, hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.