2020. június 2. kedd
[Répcevidék]

Gombával töltött paradicsom

Hozzávalók 4 személyre: 1 csokor újhagyma,
20 dkg gomba, 2 dkg vaj, 15 dkg
rizs, 3 dl zöldségleves (kockából), 8 nagyobb
paradicsom, 2 evõkanál ételízesítõ, 10 dkg
reszelt sajt

Hozzávalók 4 személyre: 1 csokor újhagyma,
20 dkg gomba, 2 dkg vaj, 15 dkg
rizs, 3 dl zöldségleves (kockából), 8 nagyobb
paradicsom, 2 evõkanál ételízesítõ, 10 dkg
reszelt sajt
Elkészítés: A hagymát meghámozzuk,
vékonyan felkarikázzuk. A gombát megtisztítjuk,
kis kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat
egy lábosban, belekeverjük a hagymát, a
gombát, a rizst, és kissé megpirítjuk. Hozzáöntjük
a húslevest, és lassú tûzön, lefedve kb. 20
percig fõzzük. Közben a paradicsomokat
megmossuk, „kalapkájukat" levágjuk, és húsukat
kanállal kivájjuk. Beszórjuk ételízesítõvel.
A paradicsomhúst összevágjuk, és összekeverjük
a kész rizs egyharmadával. A keveréket
egy tûzálló tál aljára simítjuk. A sütõt 220 fokra
(gázsütõ 4. fokozat) elõmelegítjük. A sajtot
összekeverjük a maradék rizzsel, és a paradicsomokba
töltjük. A tûzálló tálba, a rizsre teszszük,
és a sütõben kb. 20 percig sütjük.
Gombával töltött paradicsom
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 335 kcal

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.