2023. szeptember 25. hétfő
[Répcevidék]

D.A.D.A. Program a büki iskolában

Bse
D.A.D.A. Program a büki iskolában
Mai világunkban sajnos egyre többször kerülnek a védtelen kisgyermekek is olyan váratlan helyzetekbe, amelyekben gyakran áldozattá válnak

Mai világunkban sajnos egyre többször kerülnek a védtelen kisgyermekek is olyan váratlan helyzetekbe, amelyekben gyakran áldozattá válnak. A Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskola a Rendőrséggel közös programot indított 2011. novemberében. A talán sokak számára ismert D.A.D.A. Program valójában egy bűnmegelőzési program, amelynek keretében havi egy alkalommal különböző, főként gyerekeket veszélyeztető témákat dolgoznak fel 3-4. osztályos tanulók rendőri irányítással. Szabadkainé Brindicsár Orsolya rendőr-főtörzsőrmester vezetésével tanévenként 6-6 téma kerül feldolgozásra. Néhány cím a témák közül: Mindennapi szabályok ismerete, alkalmazása, Közlekedés, Egyedül otthon, Az internet veszélyei, Téli és nyári veszélyek, A média hatásai... A foglalkozásokon videofilmek, szituációs játékok, vagy csupán egy-egy élmény megbeszélése, kielemzése, jó és rossz következtetések levonása segítségével készíti fel a rendőrnő észrevétlenül is a gyerekeket a veszélyes helyzetekre, az azokban való helyes viselkedési lehetőségekre.
A kisdiákok tele vannak kérdésekkel, tévéből megismert eseteket, vagy éppen környezetükben megtörtént eseményeket is fel tudnak dolgozni ezeken az alkalmakon.
Bízunk benne, hogy a hasznos tanácsok segítséget nyújtanak, de remélhetőleg nem kerülnek veszélyes helyzetbe gyermekeink.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.