2022. október 6. csütörtök
[Répcevidék]

„Zöld” művészettel, humorral a hulladékmentes és fenntartható jövőért!

„Zöld” művészettel, humorral a hulladékmentes és fenntartható jövőért!

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület 2022. 09. 24-én szombaton tartja a Puregreen projekt „Zöldművészet-Zöldhumor" című rendezvényét Kőszegen a Természetvédelmi Látogatóközpontban. A projekt célja a környezettudatos gondolkodás és cselekvés népszerűsítése.
Az egyesület Zöldművészet-Zöldhumor pályázatot írt ki „Alkoss és hass, de ne gyarapítsd!" alcímmel. A pályázatban olyan művészeket, alkotókat kerestük, akik műveikkel bemutatják, hogyan észleli a művész az emberi és természeti környezetet elárasztó hulladék problémáját, alkotásaival ezt meg tudja jeleníteni, inspiráló tud lenni a hulladékmentes életmód irányában, illetve alkotásait hulladék anyagok felhasználásával készíti.
Összesen 66 alkotótól érkezett be pályázat, 31 az irodalmi, 3 a zenei és 32 a tárgyalkotó művészeti kategóriában. A pályaműveket szándékosan nem rangsoroljuk, mert az inspiráció, a téma szabad bemutatása volt a cél, nem pedig a versengés. Minden pályázó kap elismerést, hiszen a lényeg az alkotás folyamán érzett elmélyülés (a flow). Az alkotásokat elkezdtük feltölteni a projekt blogjára: tisztazold.naturpark.hu.
A rendezvény alkalmával az irodalmi műveket művészek olvassák fel. A rendezvényen dr. Lelkes Orsolya Fenntartható hedonizmus című könyve kapcsán vendégünk lesz az írónő, és egy beszélgetős könyvbemutatót is ajánlunk a közönségnek. A képzőművészeti alkotásokat Lékán (Lockenhaus) fogja kiállítani osztrák partnerünk a Geschriebenstein Naturpark. A megnyitó után kerekasztal beszélgetéssel zárul a nap a „Zöldművészet-Zöldhumor" pályázat alkotóival. A programot a natúrpark hulladékmentesen rendezi. Részvételi szándékukat, kérjük, a tisztazold.naturpark(at)gmail.com címen jelezzék legkésőbb szeptember 12-ig. Részletes programról később tájékozódhatnak a blogon.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.