2021. október 26. kedd
[Répcevidék]

Ünnepelték a Csepregi Borhölgyeket

Hováthné Pados Teréz
Ünnepelték a Csepregi Borhölgyeket

A 15+1 éve megalakult Csepregi Borhölgyek Egyesületét köszöntötték 2021. szeptember 4-én a csepregi Petőfi Sándor Művelődési, Sportház és Könyvtárban.
Horváth Edina, az Egyesület vezetője üdvözölte a vendégeket, és a 15 évben végzett munkájukról beszélt. Majd Haizler Lászlóné felolvasta Balogh Jánosné Horváth Terézia tiszteletbeli Borhölgy levelét, amelyben gratulált az ünneplőknek, felidézte a 15 év meghatározó eseményeit a saját szempontjából. Meghatódva emlékezett vissza arra, amikor nyakába kötötték a Borhölgyek kékfestő kendőjét, vagy mikor megkapta a kékfestő egyenruhájukat. Emlékezetes volt számára az első szüreti felvonulása is Csepregen. Ő is igyekezett mindent megtenni a maga területén, hogy a csepregi bor hírnevét vigye határainkon innen és túl.
Tóth Kálmán borosgazda akadályoztatása miatt levélben köszönte meg a Hölgyeknek, hogy a 15 év alatt sokszor segítettek neki.
Horváth Zoltán, Csepreg város polgármestere is megköszönte a Borhölgyek munkáját, amit Csepreg városért tettek, és egy az új logónkkal készült emlékplakettet adott át a nekünk.
Az új logó, ami erre az ünnepi alkalomra készült, Haizler Bence munkája.
A Csepregi Borbarát és Turisztikai Egyesület vezetősége borral és virággal kedveskedett a Hölgyeknek.
A Csepregi Férfi Dalkör bordalokkal még színesebbé tette a rendezvényt.
Öröm volt számunkra, hogy Kamper Natália Borkirálynő is megtisztelte rendezvényünket.
A kőszegi és lukácsházi Borhölgyek is képviseltették magukat és gratuláltak a 15 éves évfordulóhoz. Sokan megtekintették a Borhölgyek Emlékkönyvét is. Köszönjük a beírt üzeneteket, jókívánságokat.
Haizler Lászlóné válogatott a 15 év eseményeit megörökítő képekből, amelyeket a kivetítő vásznon lehetett látni az est folyamán.
Vacsorával, beszélgetéssel, emlékezéssel folytatódott az est.
Elhunyt társainkkal is találkoztunk lélekben, amikor a rendezvény előtt virágot helyeztünk el a sírjukra a csepregi temetőben.

A Borhölgyek nevében köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.