2023. március 24. péntek

Új irodavezető segíti a FIP pont munkáját Csepregen!

Új irodavezető segíti a FIP pont munkáját Csepregen!
2015. július 1.-vel Bárány Réka irányításával zajlik a munkaerő-piaci információnyújtás a kistérségi hatókörrel működő irodában.

Az új irodavezető sokrétű szakmai tapasztalatokkal rendelkezik, hiszen korábban a K&H Bank Tanácsadói és Toborzási Főosztályán, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán végezte munkáját.
A Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület által működtetett iroda működésében csupán annyi változás történt, hogy a korábbi keddenként hatósági ügyintézés a törvényi előírásoknak megfelelően átkerült a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal épületébe, ahol 8-12-ig és 13-15 óráig várja az ügyintéző az ügyfeleket.
Az iroda szolgáltatásai változatlanok, hiszen továbbra is igénybe vehetők azok a munkaerő-piaci információk, melyek az egyszerűsített foglalkoztatásról, közfoglalkoztatásról, külföldi munkavállalásról, álláskeresési járadékról, foglalkoztatást helyettesítő támogatásról nyújtanak tájékoztatást. Mindezek mellett friss hazai és külföldi álláslistákkal, továbbá az aktuális képzések lehetőségeivel is várja az iroda az érdeklődőket hétfőn, kedden és csütörtökön 8-15 óráig, pénteken pedig 8-12 óráig.
Az iroda további működése során a már meglévő kapcsolatokat szükséges tovább erősíteni annak érdekében, hogy az átalakult Kőszegi Munkaerőpiaci Ponton keresztül még több kormányzati pályázatról, lehetőségről értesülhessenek a kistérségben élők mellett az érintett önkormányzatok és a gazdasági szereplők.
Vlasich Krisztián Csepreg Város Polgármestere lapunknak kihangsúlyozta, hogy a Város rangját emeli, hogy a járási központok mellett Csepregen is kormányablak működik, melynek keretében keddenként a hatósági ügyintézés is a településen zajlik. Ez fontos az emberek számára, hiszen időt és pénzt spórolva, helyben intézhetik ügyeiket. Külön öröm számra, hogy Ágh Ernőné főigazgató asszony az átalakításokat követően is elkötelezett támogatója volt a Foglalkoztatási Információs Pont helyben tartásának.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.