2023. március 22. szerda

Tömörd rövid hírei

Tömörd rövid hírei

1. Tömördiek biztonságára „vigyáznak"
Tömörd Község Önkormányzata több kamerából álló térfigyelőkamera-rendszer kiépítését valósította meg a lakosság hozzájárulásával abból a célból, hogy a közbiztonság növekedjen, az illegális hulladéklerakás visszaszoruljon, esetleges bűnügyi esetek felderítését segítse. Köszönjük!
2. Eredményt hirdetett a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért
Felelős Államtitkársága az EEÖR-KP-1-2021/1-001387 „Egyházi épített örökség védelme és egyéb támogatása" címmel korábban megjelent „Egyházi tulajdonú épület felújítási munkái" elnevezésű pályázat támogatási összegéről.
A Tömördi Római Katolikus Egyházközség is nyújtott be pályázott, s a döntés értelmében 14 957 129 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk templomunk tetőszerkezetének felújítására és egyéb munkálataira. Így a lelki életünk legfontosabb helyszíne is megújulhat és megszépülhet!

3. Nyuszijátszótér a buszvárónál.
Igaz, az időjárás még nem akar nekünk tavaszt hozni, de a faluszépítők segítségével megérkezett a nyuszi család a buszváróhoz!
Varázslatos hangulatot jelenítenek meg: Nyuszi mama távolból, a fenyőfa törzsének támaszkodva figyeli csemetéit. Egyikük épp a sárga „rakétával" húzza a tojásokkal teli szekeret, másikuk a kosár mellől figyeli, mi történik középen, s őrzi a színes tojásokkal teli kosarat. Békés, nyugodt, vidám a hangulat. Jó rájuk nézni. A tojásfa, a kisszekerek, a díszletek valóban azt hirdetik, itt a tavasz, s közben várják a főút melletti társaikat: „Vajon jönnek, vagy elutaznak?!"
Mindnyájan szeretnék, ha rájuk nézünk, mosoly fakadjon arcunkon, bár a maszk miatt nem látható, de ragyogjon a szemünk...! Úgy legyen!

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.