2023. november 30. csütörtök
[Répcevidék]

Szép korút köszöntöttek Meszlenben

Balázs Anikó
Szép korút köszöntöttek Meszlenben

Őri Zoltán polgármesterünk és dr. Kiss Patrik a Nemesbődi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője köszöntötte Dombai Laci bácsit, aki március 28-án ünnepelte 90. születésnapját. Jókívánságaik mellé átnyújtották Magyarország Kormánya által küldött szépkorúaknak kiállított emléklapot és egy kis csekélységet az Önkormányzat részéről.
Laci bácsi a Somogy Vármegyei Kistamási településen látta meg a napvilágot 1933.03.28-án. Édesanyja Erdélyből származott, de a későbbiekben Budapestre költözött,itt ismerkedett meg a Somogy megyei férfivel, szíve választottával . Találkozásukból és szerelmükből 5 gyermek született, akikből sajnos már csak 2 vannak életben. Laci bácsi gyermekkorát Budapesten töltötte, de mindig vágyott vissza a csendes környezetbe, így 57-ben elhagyta a fővárost. Otthagyva kibontakozó sportkarrierjét is, az Angyalföldi VSK-ban sikeres futballista és röplabdás volt. Pesten postán és a Feri-hegyi repülőtéren dolgozott, majd 3 év katonaság után szíve Vas megyébe hozta. Közös ismerősük esküvőjén találkozott nagy szerelmével Mariska nénivel, akivel 59-ben házasságot is kötöttek, itt Meszlenben. 2 gyermekkel áldotta meg őket az ég. Marika 1960-ban, Laci pedig 1965-ben született. Marikával és családjával a mai napig egy háztartásban élnek szeretetben. 3 unokával büszkélkedhetnek: Nikoletta és Violetta Budapesten a művészet, filmezés és a színház világában merültek el, Boglárka pedig jelenleg gazdasági főiskolát végez.
Laci bácsi gépkocsi-és motorszerelő mester, aki 1957- 1989-ig a Vasi Volán alkalmazásában csoport-és műszakvezető volt. 1964- 1989-ig a Volán Munkaügyi Döntőbizottság elnöke.
Meszlenbe költözése után sem hagyott fel a sporttal. A helyi futballcsapatban is játszott 40 éves koráig. A mai napig derék,- hátfájás és némi egészségügyi probléma mellett kitűnő szellemi egészségnek örvend. Nagy büszkeséggel mutatta be mindennapjai részévé vált bélyeg-és régi pénzérmékből álló gyűjteményét, amit én magam is csodálattal tekintettem meg. Igazi öröm volt látni, milyen becsben tartja féltve őrzött kincseit. Mostanában szürke hétköznapjait is ezek rendezése, a sportcsatornák nézése és az olvasás teszi ki.
Nagyon köszönöm a szíves vendéglátást és az egész falu nevében kívánunk családja körében még hosszú, boldog életet, erőt és egészséget!

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Szép korút köszöntöttek Meszlenben
Szép korút köszöntöttek Meszlenben
Szép korút köszöntöttek Meszlenben
Szép korút köszöntöttek Meszlenben
Szép korút köszöntöttek Meszlenben
Szép korút köszöntöttek Meszlenben
Szép korút köszöntöttek Meszlenben