2023. október 2. hétfő
[Répcevidék]

SAJTÓKÖZLEMÉNY

LEZÁRULT HEGYFALU KÖZSÉG ÉS KÖRNYÉKÉNEK SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEP ÉPÍTÉSE ÉS CSATORNAHÁLÓZAT KIÉPÍTÉSE

A beruházás összesen 2,332 milliárd forintból valósult meg, amit 94,741009 %-ban az Európai Unió, a fennmaradó részt pedig a központi költségvetés finanszírozott. A projekt támogatási összegéből Hegyfalu Község Önkormányzatával együtt összesen 5 konzorciumi tag részesült a NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciumi vezetésével.
A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében történő beruházás általános célja az öt agglomerációs település belterületén a szennyvíz elvezetésének megoldása volt csatornahálózat kiépítésével, valamint az előírásoknak megfelelő szennyvíztisztító telep kialakítása. A projekt során megszüntették az egyéni szennyvíztárolókat és szikkasztókat a hálózatba kapcsolt szennyvíz elvezetésével, ezzel jelentősen növelve a környezet állapotának védelmét.
„Hegyfalu község és környéke szennyvíztisztító telep építése és csatornahálózat kiépítése" című projekt elszámolható összköltsége 2 331 770 007 forint, melyből az európai uniós támogatás összege 2 209 142 432 forint, a fennmaradó rész hazai finanszírozású volt. A projekt a megvalósításával hozzájárult Magyarország derogációs kötelezettségének teljesítéséhez.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.