2023. február 1. szerda
[Répcevidék]

Rendkívüli nyitva tartás lesz az Európai Parlamenti-választás hétvégéjén a kormányablakokban

Fontosnak tartjuk, hogy május 26-án minden magyar állampolgár élhessen szavazati jogával, amelyhez a fővárosi, megyei kormányhivatalok a kormányablakok rendszerén keresztül minden technikai feltételt biztosítanak.

Ahhoz, hogy valaki leadhassa voksát, érvényes okmányokkal kell rendelkeznie. Annak érdekében, hogy minden választásra jogosult szavazhasson, az európai parlamenti választások hétvégéjén rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakkal rendelkező településeken.
Ezt azt jelenti, hogy május 25-én (szombaton) 8-14 óra között, míg május 26-án (vasárnap) 6-19 óra között Vas megyében tizenegy település kormányablakában biztosítja a kormányhivatal az ügyintézés lehetőségét: Bükön, Celldömölkön, Csepregen, Körmenden, Kőszegen, Őriszentpéteren, Répcelakon, Sárváron, Szentgotthárdon és Vasváron, Szombathelyen pedig a Bejczy utcai kormányablakban várjuk Tisztelt Ügyfeleinket.
A korábbi választási időszakok során kialakított jó gyakorlat folytatásaként idén is gondoskodunk arról, hogy a szavazás hétvégéjén, azaz szombaton és vasárnap a választópolgárok pótolhassák a voksoláshoz szükséges okmányaikat, így például lehetőség lesz ideiglenes személyazonosító igazolvány, személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány kiállítására, továbbá az elkészült okmányok átvételére.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.