2022. október 6. csütörtök
[Répcevidék]

Kovászos házikenyerek versenyeztek Csepregen

Kovászos házikenyerek versenyeztek Csepregen

Szívvel és lélekkel készültek a II. Csepregi Amatőr Kovászos Kenyérsütő Versenyre érkező házikenyerek. Előzetes regisztrációt követően bárki nevezhetett a megmérettetésre.
A rendezvényre érkezőket friss kemencés langalló, látványos mézeskalács-bemutató és citeraszó várta.
A 4 kategóriába sorolt, előző este megsütött kenyereket Soproni Attila, a Csepregi Pékség tulajdonosa, valamint Doktorics András, a Doktorics Pékség vezetője kóstolást követően pontozólapon értékelte. A zsűrizés alatt a Répce Party Country zenekar muzsikált.
A fehér kenyér és a félbarna kategóriában Módos Henriett, a barna kenyér kategóriában Törökné Király Nikolett, az egyéb kategóriában pedig Ébenhart Adél kenyere bizonyult a legjobbnak a zsűri döntése alapján. Különdíjban Horváth Adél részesült.
A díjátadót követően a nevezett kenyereket a közönség is megkóstolhatta. A versenyen különleges ízvilággal is képviseltették magukat a regisztrálók. A legextrábbnak a sülthagymás, a kovászos uborkás, az aszalt paradicsomos, valamint a csokis változat bizonyult.
Tájmelné Tóth Mária vezetésével a Csepregi Kovászolók szervezésében megvalósuló rendezvényen részt vett Horváth Zoltán polgármester is. Kiemelte, hogy a kovászolás ismételt felfedezése sok embernek jelent örömöt a házikenyér-készítéssel együtt.
MIA

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.