2023. november 30. csütörtök
[Répcevidék]

Húsvétra készülődés Tömördön

Kissné
Húsvétra készülődés Tömördön

Március végétől virágba borultak a fák, zsongással teltek meg az utcák. Tavasz lett. Lassan végéhez ért a 40 napos nagyböjt is, ami a hitben való elmélyülést, a bűnbánatot, a lemondásokat, Jézus Krisztus feltámadásának a megünneplésére való készülődés időszakát jelentette sokak számára.
Nemcsak lelkiekben készültünk a szép ünnepre, hanem csinosítgattuk környezetünket is.
Községünk két buszmegállójának a környékét - az önkormányzatunk jóvoltából - meglátogatták a nyuszik, s a kedves fogadtatás után úgy döntöttek, nálunk is maradnak.
Ott találtuk környezetükben a tojásfákat is, melyeket sok-sok hímes, színes tojás díszített. Olyan szép munkát végeztek segítőikkel, hogy a magánházak kertjét is több helyen meglátogatták.

Április 9-én kézműves foglalkozásra hívta Borbás Anikó a vállalkozó kedvű érdeklődőket. Ők is az ünnepre hangolódtak. Konzervdobozokat díszítettek tavaszi szalvéta technikával, majd zsenge zöld ágakkal, barkával, masnikkal ékesítették tovább az asztaldíszeket. Később festettek terítőt is, ahol csak a kreativitás szabhatott határt. Az alkotás hevében néha kicsit megálltak, beszélgettek, megkóstolták a nyuszika lekvárjait, a snidlinges túrókrémet, a kuglófot s a kalácsot. Rengeteg szép, egyedi alkotás született, amelyek később az otthonokat díszítették.
Az elkészült alkotásokat itt nézhetik meg: facebook.com/tomord.hu Köszönjük a szervezést!

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Húsvétra készülődés Tömördön
Húsvétra készülődés Tömördön