2023. június 4. vasárnap
[Répcevidék]

Megújult az orvosi rendelő Nemesládonyban

Fábián-Bencsik Gabriella
Megújult az orvosi rendelő Nemesládonyban

Március végén került átadásra a felújított orvosi rendelő.
A tavalyi évben a község egy, a Magyar Falu program által kiírt pályázaton közel 30 millió forintot nyert. Ennek köszönhetően került sor az épület külső-belső rendbetételére.
Az átadáson mondott beszédében Rubóczkiné Börczy Viktória polgármester asszony kihangsúlyozta, hogy régi álmunk vált valóra az orvosi rendelő felújításával. Ennek keretein belül megvalósulhatott a teljes akadálymentesítés, külső és belső szigetelés, festés. A korszerűsítés részeként napelemeket szereltek fel, illetve új víz- és áramhálózatot alakítottak ki.
Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője is tiszteletét tette. A polgármester asszony köszöntője után elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy a vidéki élet népszerűsítését, a kistelepülések támogatását, illetve fejlesztését nagyon fontosnak tartja. A Magyar Falu program ehhez nyújt segítséget, hiszen a falvak ezeket a beruházásokat önerőből nem, vagy csak nagyon nehezen tudnák megvalósítani.
Az épületet Pécsinger Éva lelkész asszony és Szabó Miklós plébános úr áldotta meg.
A nemzeti színű szalag átvágásában a képviselő úr és a polgármester asszony mellett dr. Bencsik István háziorvos is részt vett.

A sikeres pályázatnak, az így kapott támogatásnak köszönhetően most már a nemesládonyi lakosok is megfelelő színvonalon vehetik igénybe az egészségügyi alapellátásokat.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.