2023. június 4. vasárnap
[Répcevidék]

Még másfél hónapig ajánlhatja kedvenc háziorvosát! Ön is küldje be történetét!

Még másfél hónapig ajánlhatja kedvenc háziorvosát! Ön is küldje be történetét!
Száznál is több érvényes ajánlás érkezett eddig az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt meghirdetett” A nemzet háziorvosa „ pályázatra.

A hazai és határon túli háziorvosok és nővérek presztízsét, megbecsülését erősító pályázatban a páciensek ajánlhatják orvosaikat. Érkeznek a határon túli ajánlások is Kárpátaljáról és Erdélyből. Akad olyan nagydobronyi doktornő, akit 3 betege is javasolt -egy-egy történet keretében a díjra.
A hazai ajánlások jönnek a kisebb településekről így például az 1700 lakosú bodrogközi Ricséről , de Győr-Moson-Sopron megyéből/ Egyed/Szabolcs-Szatmár-Beregből/ Máriapócs, Fehérgyarmat, Ófehértó, Napkor / Jász-Nagykun -Szolnokról / Jászfényszaru/ Komárom-Esztergom megyéből/ Gyermely , Kisbér /, Vas megyéből / Csepreg/, Baranyából/ Nagypeterd/, Nógrádból / Vanyarc/, Fejér megyéből / Baracs/ és persze a nagyvárosokból: Budapest, Miskolc, Szeged, Pécs, Debrecen, Hódmezővásárhely, Kecskemét és a többiek. A hálás páciensek mellett az ajánlók sorában ott van a Kárpáti Igaz Szó szerkesztősége Kárpátaljáról, valamint a Hévízi Idősek Otthonának lakói, illetve a az Ófehértói Gondozási Központ lakói és gondozó is, akad olyan páciens is, aki őrangyalának nevezi háziorvosát.
A páciensek azt háziorvost szeretik, abban bíznak, aki ha kell az éjszaka közepén is bármikor felkel,megadja betegeinek a mobiltelefonszámát, jellemzi a szociális érzékenység/ „Tavaly karácsonykor a váróban kifüggesztett egy dobozt, amelybe ajánlásokat, javaslatokat várt a körzetében élő szegény sorsú, hátrányos helyzetű emberekről, akik szégyenérzetük miatt nem jelentkeznének segélyért"/ remek diagnoszta/ a külföldön kardiológia megbetegedésként diagnosztizált tünetekről megállapítja, hogy valójában diabétesz okozza/, folyamatosan képezi magát, rendszeresen jár konferenciákra, továbbképzésekre, szűréseket szervez településén, laboratóriumot működtet/ így a helyi lakosoknak nem kell elutazni egy vérvételért a 30 km-re lévő városba/, rendelője műszerezettsége kiváló.
És persze vannak életmentő történetek is. A nyolcvanon túli házaspár esetében az épp kórházban lévő feleség kérésére a budapesti háziorvos felkereste otthonában férjét, aki- bármilyen hihetetlen- éppen akkor kapott agyvérzést. A bácsi ma már jól van. Vagy: a baracsi háziorvos rákos betegének oxigénpalackja kiürült, a doktornő azonnal kocsiba ült, elment Alsónémedibe, a palack elosztóba, és napi bérleti díj ellenében a saját költségére vitte a palackot betegének.
A szervezők szeptember 14-ig várják a további történeteket. Idén is csakúgy, mint tavaly: a hazai háziorvosok mellett a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi, és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé, tehát a határon túli történetekre is számítanak!
Olvassa a http://www.evpraxisa.hu/ portált, és javasolja háziorvosát, hátha éppen ő nyeri meg „A nemzet háziorvosa" pályázatot!

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.