2023. szeptember 25. hétfő
[Répcevidék]

Tavaszi gondolatok

Sági Ferenc
Tavaszi gondolatok

Tavasz van, gyönyörű! Jót rikkant az ég!
Mit beszélsz? korai? Nem volt itt sose tél!
Pattantsd ki a szíved, elő a rügyekkel -
A mi tüdőnkből száll ki a tavaszi szél!
József Attila
A rendkívül száraz első negyedévet követő szeszélyes áprilisban végre többször is megérkezett a várva várt, aranyat érő eső. Nálunk még nem, de az országban többfelé villámok cikáztak és megdördült az ég is. Egyre gyorsabban nő a fű, sárgállnak a repcetáblák, nyílik az orgona és sok más növény. Felöltötték virágruhájukat a gyümölcsfák, hamarosan az akácok, majd a hársak illata lengi be a légteret. Megérkeztek a költöző madarak. A hajnalban kezdődő madárfüttytől az esti békazenéig keverednek a természet hangjai a gépek és járművek zajával.
A pandémia hozta kétévi bezártság után ismét rendszeresen összejárnak az emberek. Bár többekben még ott a félsz, hisz megtapasztaltuk, hogy a vírus a melegedéssel egy időre visszahúzódik, de nem tűnik el teljesen. A megújuló természet eddig is várta a jó levegőt szívni, madárfüttyöt hallgatni, mozogni, gyönyörködni és napfürdőzni vágyó látogatóit. Most viszont megkezdődött a kertészkedők, a gyalogos és kerékpáros túrázók, s a családi kirándulások főszezonja.
Mozduljunk ki minél többen a négy fal közül és a számítógép mellől! Gyönyörködjünk környezetünk, szomszédságunk vagy a távolabbi vidékek szépségeiben! Fedezzük fel azt a sok értéket, melyet a természet és az ember felhalmozott az elmúlt évszázadok során!
Merrefelé menjek? Balra-e vagy jobbra?
Fönn csillagok vannak, fölnézek azokra,
Fénylő csillagokra.
József Attila

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.