2023. december 7. csütörtök
[Répcevidék]

Decemberi Beharangozó

Kovács Vivien
Decemberi Beharangozó

Elérkezett 2020 utolsó, 12. hónapja.

December az év azon hónapja, melyben szinte minden hétre jut egy ünnep. Az első adventi gyertyát már november 29-én meggyújtottuk. Hamarosan érkezik a Mikulás, nyakunkon vannak a karácsonyi ünnepek, és nemsokára gyönyörű karácsonyi díszekbe borulnak a házak, utcák és települések is, viszont idén minden máshogy zajlik majd, mint azt az előző években megszokhattuk.

Hivatalosan december 22-e után beszélhetünk télről. Ebben az évszakban mindannyian kicsit inaktívabbak, visszahúzódóbbak vagyunk, mint az év többi részében. Szívesebben kuporodunk a kanapéra egy forró bögre teával vagy forró csokival a kezünkben, egy jó könyv vagy film társaságában, mintsem kimenjünk a szabadba. Sajnos az idei évben nem csak a hideg elől kell bezárkóznunk a meleg lakás falai közé. A jelenlegi járványügyi helyzet miatt fontos betartanunk a rendeleteket, így vigyázva magunkra és embertársainkra. Egészségünk érdekében bizonyos áldozatokat meg kell, hogy hozzunk. Advent vasárnapjain otthon gyújtjuk meg gyertyáinkat, nem vásárolunk kötött pulcsikat, forró italokat és kürtöskalácsot az adventi vásárokon, karácsonyeste szűk családi körben ünnepelünk, és az újévet nem hatalmas tömegben várjuk majd. Ahhoz viszont, hogy 2021 pozitív csalódás legyen számunkra, ezen áldozatokat meg kell hoznunk, és jövő decemberben a gyerekek ismét személyesen mesélhetik el a Mikulásnak, hogy micsoda ügyesek és jók voltak az évben, az ajándékokat az adventi vásárokon vehetjük majd meg, szenteste nagy családi vacsorát tarthatunk, és szilveszter éjjel felszabadultan ünnepelhetjük az újévet.

Mielőtt ennek az évnek vége lesz, egy pillanatra álljunk meg, és tekintsünk vissza. Nem szabad azon gondolkodnunk, hogy mi lett volna, ha ez az év nem így alakul, arra kell összpontosítanunk, hogy itt egy új év, tele lehetőségekkel.


Minden kedves olvasónak kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok!

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.