2023. december 7. csütörtök
[Répcevidék]

Csak rajtunk múlik …

N. P. Kati
Csak rajtunk múlik …
Albert Schweitzer szerint : „A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota: az akarat- és képzelőerő, az érzelmek intenzitása, a jókedv és a kalandvágy győzelme a lustaságon.”

November eleje rögtön az elmúlásra emlékeztet bennünket, hiszen a Halottak napjával kezdődik a hónap. És éppen ezért érdemes egy kicsit körüljárni az öregedéssel kapcsolatos témát. Hajlamosak vagyunk gyakran emlegetni - bizonyos kor fölött - hogy öreg vagyok én már ehhez. Persze erre jöhet a válasz, hogy mindenki annyi amennyinek érzi magát. De valóban ez kell, hogy a központi kérdés legyen vagy sokkal fontosabb, hogy milyen minőségű életet élünk. A gyerekek felnőnek, kirepülnek a családi fészekből. A szülők otthon maradnak s néha rengeteg szabadidejük lesz hirtelen, amivel nem is tudnak mit kezdeni. Na ilyenkor kell, hogy előkerüljenek azok a bizonyos - manapság nagyon divatosnak számító - bakancslisták. A megvalósulatlan álmok, melyek nem is olyan elérhetetlenek, csupán az idő hiánya miatt maradtak álmok. Egy utazás, színházba, koncertre járás vagy csak egy felhőtlen kirándulás. Kiülni a kertbe egy jó könyvvel és olvasni vagy rejtvényt fejteni. Megkeresni azt a sportot, ami nem csak a szabadidő eltöltésre, de egészségmegőrzésre is alkalmas. Összejönni a barátokkal egy-egy esti borozgatásra. S ami nagyon fontos, a pozitív gondolkodás s a szellem frissen tartása.
Ne fogjuk vissza magunkat, manapság már nem megbotránkoztató, ha az idősebb korosztály is jól érzi magát, uram bocsá' felhőtlenül szórakozik
Lehet szépen megöregedni és lélekben örök fiatalnak maradni. Ne írjuk le idő előtt magunkat, adjunk életet az éveknek!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.