2023. március 27. hétfő

Beköszöntő

Beköszöntő
2015 az évfordulók éve : idén ünnepli 25. évfordulóját a magyarországi Föld napja mozgalom, és ez a 45. évfordulója a Föld napja világmozgalomnak.

Egyébként 2015 a talaj és a fény nemzetközi éve. Egyik nélkül sem élhetünk. Talaj és fény nélkül nincs élelmünk. A Földet -szokták mondani -kölcsön kaptuk Unokáinktól. Szép gondolat, amely arra sarkallhat, hogy tegyünk is. Lehet ültetni fát, gondozni növényeket, együnk lehetőleg friss hazait és vegyünk friss háztájit.
A Répcevidéknek még soha nem volt ilyen bő tartalma. Reménykedünk abban, hogy lassan, az 5. életévünkbe érve, hozzá tudtunk tenni a hazaihoz. Hiszen a célunk, hogy helyi újságként minden rólunk, a kisközösségről, a faluról, a városról, az ünnepeinkről, és a velünk történtekről szóljon. A bővülő tartalom jelzi, hogy igény, érdeklődés van. 27 település életéről számolunk be, ingyenes kistérségi újságként. Havonta 5800 példány kerül a postaládákba. Egyre több a fénykép, egyre gyakorlottabbak az önkéntes újságíróink: könyvtárosok, tanítók, nyugdíjasok, diákok.
A címlapon a Föld napjához szeretnénk csatlakozni, a köszöntőben pedig azt hangsúlyozni, hogy bár széles e világban sok minden történik, nekünk mégiscsak a saját környezetünk a legfontosabb.
Itt a tavasz, menjünk kertészkedni, kiránduljunk és tartsuk meg közösségeinket! Mi szívesen beszámolunk minden helyi információról képpel szöveggel, papíron és online is. www.repcevidek.hu

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.