2023. június 4. vasárnap
[Répcevidék]

Beköszöntő

Sági Ferenc
Beköszöntő

Rendkívül változékony az ez évi időjárás. Az ismét enyhe telet hűvös és csapadékszegény tavasz követte. Közben a barack és néhány más gyümölcs virága elfagyott. A kerti növények megszenvedték a szárazságot, mi pedig a vírusveszély miatti bezártságot.
Végre Medárd hozott némi esőt a szomjas növényeknek. Majd a csapadékos július némileg megnehezítette az aratást. A korábbinál általában gyengébb minőségű, de jóval drágább búzából, reméljük, augusztus 20-ra idén is elkészül az új kenyér. S bízunk benne, hogy ünnepelhetünk is a járványveszélyes időszakot követően. Talán augusztus közepétől újra lehetnek falunapok s más nagyobb rendezvények. Elindulhat az őszi szezon a labdarúgó pályákon, színházakban, s egyéb művelődési- és sportlétesítményekben.
A tópartokon üdülők nem örülnek a szeszélyes, a korábbiaknál kissé hűvösebb nyárnak. Viszont a melegvizes (gyógy)fürdők is egyre több élményt kínálva várják a vizek szerelmeseit. Nagyokat lehet kirándulni, s egyre többen pattannak kerékpárra.
Használjuk ki a jó időt, a még hátra levő rövid nyarat. Hiszen nem tudjuk, mit hoz a jövő. A vírus itt van a közelben, de reméljük, a tavaszi helyzet talán már nem ismétlődik meg.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.