2023. október 1. vasárnap
[Répcevidék]

Beköszönő

Beköszönő
Először is boldogságban, és sikerekben gazdag újévet kívánok minden kedves olvasónak!

Most, hogy mindenki túltette magát a töltött káposzta és a bejgli hegyeken, illetve túlélte a szilveszteri mulatságokat is, belevetheti magát az újesztendőbe. Ne felejtsük el ezentúl a hivatalos papírokon a dátumot 2014-el kezdeni. Ilyenkor van az újévi fogadalmak időszaka, és úgy állunk neki, hogy ez az év jobb, vagy legalábbis másabb lesz, mint az előző. Sajnos nem vagyok olyan jó, mint az Astro Show tisztánlátói, médiumai, nem tudok garantálni pénzt, egészséget, boldogságot és nem látok a jövőbe sem, viszont összeszedtem néhány olyan dolgot, amiről már most tudni lehet, hogy nagy érdeklődésre fognak számot tartani mind a média, mind a hétköznapi emberek részéről.
Az egyik kérdés, hogy a dohány kiskereskedelmi koncessziók mintájára bevezetik-e a szeszesital árusítási koncessziókat. Az Európai bizottság békén hagyja-e idén Magyarországot? Az Eurovíziós Dalfesztiválon magyar dal be jut-e a legjobb tízbe? Mennyi valóságshow-t kell még elviselnünk? Felépül-e Michael Schumacher? A negyvenöt éves autóversenyző állapota még kritikus, pedig már több műtéten is átesett. Szurkolunk neki a felépüléshez! Másik kérdés, hogy a választások után is folytatódik-e a rezsicsökkentés? Vagy kap-e végre Oscar-díjat Leonardo DiCaprio? Remélem, mert olyat alakított legújabb filmjében, a kritikusok által is agyondicsért A Wall Street farkasában, hogy az nagyon formabontó. A gyerekszínészből igazi nagyágyúvá érő férfit már évek óta az Oscar-díj átadó nagy vesztesei között tartják számon, mivel jelölése több is volt, de sajnos egyszer sem sikerült elvinnie a kis szobrocskát. Idén már tényleg megérdemelné. Még kérdés... Okos telefonok, okos tévék után mi lesz még okosabb nálunk? Végül pedig a legnagyobb kérdés, váltunk-e kormányt? Most jön a választási hajrá, az igazi sárdobálás és a népek meggyőzése arról, hogy nekik mi volna a legjobb a következő négy évben. Meglátjuk majd, az ország további sorsa ettől függ...
Az újsággal kapcsolatban pedig egy kis közérdekű információ: a térség ünnepekben zajló eseményeiről sok cikk jelent meg, amelyet a www.repcevidek.hu oldalon megtalálhatnak. Ezen felül pedig még annyi, hogy a januári és februári szám összevontan jelenik meg, valamint idén már Horvátzsidány, Kiszsidány, Peresznye és Olmód településeken is a postaládákba kerül havonta a Répcevidék. Ezekkel együtt így már 5800 háztartásba jutunk el.
Tekintsük úgy az újévre, mintha egy 365 oldalas könyv lenne, aminek lapjai egyelőre nagyjából üresek, de próbáljunk bele minél több színt és érdekes sztorit vinni. Mindenkinek kívánok erőt és kitartást tervei megvalósításához! Olvassanak minket idén is! Tisztelet!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.