2023. október 2. hétfő
[Répcevidék]

Augusztus: Utolsó nyári hónap.

Barasics Edina
Augusztus: Utolsó nyári hónap.

Az augusztust több néven illetik: Aranyasszony hava, bőség hava, szűz hava, nyárutó hava.
Ebben a hónapban van a forint születésnapja, a macskák világnapja, az állatkertek napja, a balkezesek, barlangászok világnapja, a magyar fotográfia napja.
Augusztus első péntekje: nemzeti sörnap.
Ebben a hónapban még elmegyünk nyaralni. mielőtt elkezdődik az iskola. Én is így teszek, hogy egy kis feltöltődés után folytassam a megkezdett munkát. Zajlanak a táborok, falunapok, koncertek. Csepregen lesz augusztusi tárlat, kenyérverseny, Répcementi napok, búcsú. És természetesen a kenyér ünnepe. Nekem az augusztus 20-i ünnep után mindig olyan érzésem volt, hogy ezzel az ünneppel teljesen vége a nyárnak. Már nem megyek hosszabb szabadságra. Legalábbis karácsonyig nem. Már nem olyan melegek a napok sem. Igaz, az utóbbi években ez már megváltozott a klíma felmelegedése miatt. De az érzet, hogy vége a nyárnak, megmarad.
Tormásligeten augusztusra már nincs sok tervünk a Kreatív Csoporttal. Júliusban megvolt a falunapunk. Jól sikerült. A hímzőszakkörrel tervezünk egy kiállítást, hogy megmutassuk, mivel töltjük a csütörtök délutánjainkat. Bár többször volt úgy, hogy a hímzés helyett rendezvényt terveztünk és szerveztünk, mert nem tudtuk megoldani máskor. Ebben az időben volt lehetőségünk a közösségi színteret tovább díszíteni. Ebben a hónapban talán még meg tudjuk oldani a játszóterünk festését, állagmegóvását. Aztán tovább szövögetjük terveinket, hogy fejlődhessen a település, fellendüljön a közösségi élet.
Mindenkinek kívánok élményekben gazdag nyárutót, hogy feltöltődve energiával, új ötletekkel induljunk az őszbe!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.