2023. szeptember 25. hétfő
[Répcevidék]

A reménység erejével…

Major Izabella
A reménység erejével…

„Minden jó, ha a vége jó,
az esztendő is, ha jó a december" - vallják a verssorok szívünk legfőbb óhajaként.
Hiszen mindennapjaink világát immár második éve a bizonytalanság, ugyanakkor a reménység gondolatai, kifejezései szövik át. A „lehet, talán, reméljük" szavakkal kezdődő mondataink állandó társainkká lettek. Ugyancsak a kérdő mondatok, jelen esetben: - Mit hoz majd december, mennyire lehet jó vírusfüggő világunkban? Eljön-e idén is a Mikulás? Lucáznak-e majd a gyerekek? Vajon lesz-e boldog, szép karácsony?
Válságos helyzetünkből a kivezető utat mindenképpen a bizalomba és a reménységbe vetett hit jelentheti. Bíznunk kell tudósainkban, orvosainkban, s a felelősségteljes szeretet vezérelte összefogás erejében!
És ez a hit okos tettekkel párosulva, neves írónk megállapításával élve: „...nem lesz szétfoszló ábránd, hanem élő fa..." - melynek gyökereiből reménység árad majd szívünk felé.
Ezzel a reménnyel élve biztosra vehetjük, hogy igenis bekopog hozzánk ezúttal is a Mikulás, hangos lesz majd az utca a lucázós gyerekek hangjától, és minden félelmet, akadályt legyőzve, ott áll majd otthonunkban a békességet, szeretetet, s az Isteni Gondviselés győzelmét sugárzó karácsonyfa, az egészségesebb, szebb jövő üzenetével.
Csak tegyük dolgainkat reményteljes felelősséggel, a költő tanácsát is megfogadva: „Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
s ne csak így decemberben!"
Ezekkel a gondolatokkal kívánok áldott, szép karácsonyt és egészséghozó új esztendőt az újság minden kedves olvasójának!

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.