„Zeng a harang hívó szóval...” - 36. Vadászmise a történelmi zarándokhelyen

2019. július 11. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Vallás | Település: Peresznye, Tömörd, Kiszsidány
„Zeng a harang hívó szóval...” - 36. Vadászmise a történelmi zarándokhelyen

A horvátzsidányi Egyházközség, valamint a vadásztársaságok és erdészeti társaságok szervezésében idén is a Peruska Mária kápolnánál várták vadászmisére a zarándokokat.

A kegyhely Csepreg, valamint horvátlakta települések Tömörd, Horvátzsidány, Kiszsidány, Peresznye határában fekszik. A kápolnát Európában is egyedülálló szoborpark veszi körül. A Peruska Mária kápolnát Szent Hubertusz és Szűz Mária tiszteletére építették, a Mária útnak is része. A vadászmisét június első vasárnapján tartották meg 3 nyelven (magyar, horvát, német) melyet a celebránsok, Dumovits István plébános úr, Dr. Anton Kolicés és Dr.Schmatovich János tartottak. Megszentelésre került a Peruska Mária Menedékhely, valamint a Répcevölgye Vadásztársaság zászlója is a szentmise keretében. Kontó Sándornak a Répcevölgye Vadásztársaság vezetőségi tagjának, áldozatos szervezési munkájáért Dumovits István plébános úr köszönetét fejezte ki, majd a celebráló plébános urak megáldották a résztvevők gépjárműveit is. A Peruska Mária Énekkar éneke és a vadászkürtök hangja pedig még felemelőbbé tették ezt a napot. A Himnuszok elhangzása után az Emlékhelynél koszorúzással tisztelegtek az elhunyt vadászok és erdészek előtt. A Vadászhimnusz elhangzása után agapéra várták a vadászok a zarándokokat, majd 14 órakor a kápolna harangja ismét megszólalt és litániára hívta a résztvevőket. A nap végén mindenki lélekben feltöltődve térhetett haza.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. július 23. kedd • Lenke
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A csepregi római katolikus egyházközség 2019. június havi eseményei
Sopronhorpácson megkezdődött aNEK-re való felkészülésAz 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (rövidítve NEK, IEC2020) 2020. szeptember 13–20. között tartják Budapesten. Az 1881 óta rendszeresen az utóbbi időben négyévente megszervezett egyhetes nemzetközi rendezvényen a katolikus egyház tanítása szerint az oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdetik és ünneplik.
Zarándoknap az édesanyákértÖtödik alkalommal indította az 1Úton zarándoknapot a Mária út Egyesület, és a Mária Rádió 2018. augusztus 25.-én szombaton.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online