„Zeng a harang hívó szóval...” - 36. Vadászmise a történelmi zarándokhelyen

2019. július 11. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Vallás | Település: Peresznye, Tömörd, Kiszsidány
„Zeng a harang hívó szóval...” - 36. Vadászmise a történelmi zarándokhelyen

A horvátzsidányi Egyházközség, valamint a vadásztársaságok és erdészeti társaságok szervezésében idén is a Peruska Mária kápolnánál várták vadászmisére a zarándokokat.

A kegyhely Csepreg, valamint horvátlakta települések Tömörd, Horvátzsidány, Kiszsidány, Peresznye határában fekszik. A kápolnát Európában is egyedülálló szoborpark veszi körül. A Peruska Mária kápolnát Szent Hubertusz és Szűz Mária tiszteletére építették, a Mária útnak is része. A vadászmisét június első vasárnapján tartották meg 3 nyelven (magyar, horvát, német) melyet a celebránsok, Dumovits István plébános úr, Dr. Anton Kolicés és Dr.Schmatovich János tartottak. Megszentelésre került a Peruska Mária Menedékhely, valamint a Répcevölgye Vadásztársaság zászlója is a szentmise keretében. Kontó Sándornak a Répcevölgye Vadásztársaság vezetőségi tagjának, áldozatos szervezési munkájáért Dumovits István plébános úr köszönetét fejezte ki, majd a celebráló plébános urak megáldották a résztvevők gépjárműveit is. A Peruska Mária Énekkar éneke és a vadászkürtök hangja pedig még felemelőbbé tették ezt a napot. A Himnuszok elhangzása után az Emlékhelynél koszorúzással tisztelegtek az elhunyt vadászok és erdészek előtt. A Vadászhimnusz elhangzása után agapéra várták a vadászok a zarándokokat, majd 14 órakor a kápolna harangja ismét megszólalt és litániára hívta a résztvevőket. A nap végén mindenki lélekben feltöltődve térhetett haza.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. szeptember 22. vasárnap • Móric
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A Csepregi Római Katolikus Egyházközség eseményei – 2019. szeptember
Zarándokok a Peruska Mária-kápolnánál2019. július 7-én a horvátzsidányi egyházközség, a fegyveres erők, a rendvédelmi szervek, a tűzoltóságok, a katasztrófavédelem, a hagyományőrző egyesületek, valamint a lovagrendek tartották zarándoklatukat a Peruska Mária történelmi zarándokhelyen.
Kis gyülekezet nagy álma valósulhatott meg2019. június 30-án, vasárnap rendhagyó istentisztelet keretében adtak hálát Meszlen evangélikus temploma, oltára, orgonája és gyülekezeti háza felújításáért, illetve az ifjúsági tábor 25.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online