Zarándokok a csepregi Boldogasszony-kápolnánál

2016. szeptember 20. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Vallás | Település: Csepreg
Zarándokok a csepregi Boldogasszony-kápolnánál

Három zarándokcsoport érkezett az egyik csepregi kegykápolnához augusztus 27-én, szombaton. A közös úti cél azért éppen ez a kápolna volt, mert nemrégen, augusztus 15-én volt a búcsúja, hiszen Nagyboldogasszonynak szentelték.

A zarándokutak kiemelkedő jelentőségűek világunkban. A keresztény kultúrkörben sok 10 millió embert vonzanak évente. A Csepreg határában álló kápolnához érkező búcsújárók a Mária Út egy-egy kisebb szakaszát járták be. A Mária Út olyan Közép-Európai zarándokút, mely az ausztriai Máriazelltől indulva, Magyarországon átívelve, a székelyföldi Csíksomlyóig vezet. Közben mintegy 60 kegyhelyet érint. Az út elsődleges célja, hogy erősítse a térség történelmében mélyen gyökerező Szűz Mária-tiszteletet. Célja az is, hogy az arra járók felfedezzék az érintett kegyhelyek rendkívüliségét és új ismereteik révén Mária üzenetét tolmácsolják. Az úton és közvetlen közelében találkozhatnak a zarándokok több más szakrális és világi kulturális értékkel is. Augusztus 27-én az egyik csoport a horvátzsidányi Peruska Mária kegyhelytől indult, a másik csoport a Répcevis felől érkezőket fogta össze, ők a csepregi Szentkút-kápolnánál találkoztak másokkal is és együtt indultak tovább, fennhangon imádkozva és énekelve. A harmadik csoport a zömében Ölbőről és Szelestéről jövő zarándokokat fogta össze az Ablánci részen. A Boldogasszony kápolnában a három csoport 18 órakor közösen szentmisét hallgatott, amelyet a gyermekáldásért ajánlottak fel. Utána a hívek egy része agapéval fogadta a résztvevőket.
Köszönet illeti a szép előkészítésért rendezésért mindhárom csoport szervezőit, vezetőit!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. március 21. szerda • Benedek
hirdetés
Olvasnivaló a témában
24 órás szentségimádás RépcevisenOktóber 14-15-én 24 órás szentségimádásra várták a híveket a répcevisi Szent András-templomba.
Visszakerült a felújított oltárEredeti helyére került a felújított oltár a tormásligeti templomban: szeptember 10-én szentmise keretében szentelték fel a szépen felújított oltárt.
Zarándoklat a Mária-úton Csepregig a gyermekre várókértA Mária út Egyesület idén augusztus 26-án rendezte meg a már hagyományos, a Nagyboldogasszony ünnepéhez kapcsolódó 1Úton nevű egynapos nemzetközi zarándoklatát, melynek során a Répce-menti hívek a csepregi Boldogasszony kápolnához gyalogolnak mindkét irányból.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online