Zarándokok a csepregi Boldogasszony-kápolnánál

2016. szeptember 20. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Vallás | Település: Csepreg
Zarándokok a csepregi Boldogasszony-kápolnánál

Három zarándokcsoport érkezett az egyik csepregi kegykápolnához augusztus 27-én, szombaton. A közös úti cél azért éppen ez a kápolna volt, mert nemrégen, augusztus 15-én volt a búcsúja, hiszen Nagyboldogasszonynak szentelték.

A zarándokutak kiemelkedő jelentőségűek világunkban. A keresztény kultúrkörben sok 10 millió embert vonzanak évente. A Csepreg határában álló kápolnához érkező búcsújárók a Mária Út egy-egy kisebb szakaszát járták be. A Mária Út olyan Közép-Európai zarándokút, mely az ausztriai Máriazelltől indulva, Magyarországon átívelve, a székelyföldi Csíksomlyóig vezet. Közben mintegy 60 kegyhelyet érint. Az út elsődleges célja, hogy erősítse a térség történelmében mélyen gyökerező Szűz Mária-tiszteletet. Célja az is, hogy az arra járók felfedezzék az érintett kegyhelyek rendkívüliségét és új ismereteik révén Mária üzenetét tolmácsolják. Az úton és közvetlen közelében találkozhatnak a zarándokok több más szakrális és világi kulturális értékkel is. Augusztus 27-én az egyik csoport a horvátzsidányi Peruska Mária kegyhelytől indult, a másik csoport a Répcevis felől érkezőket fogta össze, ők a csepregi Szentkút-kápolnánál találkoztak másokkal is és együtt indultak tovább, fennhangon imádkozva és énekelve. A harmadik csoport a zömében Ölbőről és Szelestéről jövő zarándokokat fogta össze az Ablánci részen. A Boldogasszony kápolnában a három csoport 18 órakor közösen szentmisét hallgatott, amelyet a gyermekáldásért ajánlottak fel. Utána a hívek egy része agapéval fogadta a résztvevőket.
Köszönet illeti a szép előkészítésért rendezésért mindhárom csoport szervezőit, vezetőit!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. május 26. vasárnap • Fülöp
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Sopronhorpácson megkezdődött aNEK-re való felkészülésAz 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (rövidítve NEK, IEC2020) 2020. szeptember 13–20. között tartják Budapesten. Az 1881 óta rendszeresen az utóbbi időben négyévente megszervezett egyhetes nemzetközi rendezvényen a katolikus egyház tanítása szerint az oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdetik és ünneplik.
Zarándoknap az édesanyákértÖtödik alkalommal indította az 1Úton zarándoknapot a Mária út Egyesület, és a Mária Rádió 2018. augusztus 25.-én szombaton.
Lovasok hálaadó szentmiséje a Peruska KápolnánálLovasok, íjászok találkoztak a történelmi zarándokhelyen
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online