Zarándokok a csepregi Boldogasszony-kápolnánál

2016. szeptember 20. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Vallás | Település: Csepreg
Zarándokok a csepregi Boldogasszony-kápolnánál

Három zarándokcsoport érkezett az egyik csepregi kegykápolnához augusztus 27-én, szombaton. A közös úti cél azért éppen ez a kápolna volt, mert nemrégen, augusztus 15-én volt a búcsúja, hiszen Nagyboldogasszonynak szentelték.

A zarándokutak kiemelkedő jelentőségűek világunkban. A keresztény kultúrkörben sok 10 millió embert vonzanak évente. A Csepreg határában álló kápolnához érkező búcsújárók a Mária Út egy-egy kisebb szakaszát járták be. A Mária Út olyan Közép-Európai zarándokút, mely az ausztriai Máriazelltől indulva, Magyarországon átívelve, a székelyföldi Csíksomlyóig vezet. Közben mintegy 60 kegyhelyet érint. Az út elsődleges célja, hogy erősítse a térség történelmében mélyen gyökerező Szűz Mária-tiszteletet. Célja az is, hogy az arra járók felfedezzék az érintett kegyhelyek rendkívüliségét és új ismereteik révén Mária üzenetét tolmácsolják. Az úton és közvetlen közelében találkozhatnak a zarándokok több más szakrális és világi kulturális értékkel is. Augusztus 27-én az egyik csoport a horvátzsidányi Peruska Mária kegyhelytől indult, a másik csoport a Répcevis felől érkezőket fogta össze, ők a csepregi Szentkút-kápolnánál találkoztak másokkal is és együtt indultak tovább, fennhangon imádkozva és énekelve. A harmadik csoport a zömében Ölbőről és Szelestéről jövő zarándokokat fogta össze az Ablánci részen. A Boldogasszony kápolnában a három csoport 18 órakor közösen szentmisét hallgatott, amelyet a gyermekáldásért ajánlottak fel. Utána a hívek egy része agapéval fogadta a résztvevőket.
Köszönet illeti a szép előkészítésért rendezésért mindhárom csoport szervezőit, vezetőit!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. február 17. vasárnap • Donát
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Zarándoknap az édesanyákértÖtödik alkalommal indította az 1Úton zarándoknapot a Mária út Egyesület, és a Mária Rádió 2018. augusztus 25.-én szombaton.
Lovasok hálaadó szentmiséje a Peruska KápolnánálLovasok, íjászok találkoztak a történelmi zarándokhelyen
MÉGIS Szélrózsa BükönÉn tudom, hogy az utóbbi hónapokban lassan már a csapból is a Szélrózsa folyt. A regionális és a megyei, de még az országos média is egyre több formában adott hírt, szólaltatott meg szervezőket arról, hogy mi is lesz az az evangélikus ifjúsági találkozó, amely megrendezésre kerül 2018.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online