Zarándoknap az édesanyákért

2018. október 5.
Témakör: Vallás | Település: Horvátzsidány, Kiszsidány, Csepreg
Zarándoknap az édesanyákért

Ötödik alkalommal indította az 1Úton zarándoknapot a Mária út Egyesület, és a Mária Rádió 2018. augusztus 25.-én szombaton.

Az idén az "ÉDESANYÁKÉRT!" mottóval vállalta a védnökséget Erdő Péter bíboros és Novák Katalin államtitkár. Kőszegen és környékén évente több százan vállalnak 3 napos zarándoklatot Máriazellbe, vagy Andalgón át „sétát" a Rőtfalva Nagyboldogasszony Búcsújára. Minden év augusztus 15.-én, az 1300 Km-es Nemzetközi Mária út e kis szakaszán. Nem csoda, ha az egy napi járásra szervezett 1Úton zarándoknapnak is van vonzása Keletre is Nyugatra is. Így indultak Kőszegről Kirschlagba is és más egy napi szakaszokra mindenféle módon. Még babakocsis zarándoklat is szerveződött az idén a Fő tértől a Kálvária aljáig a lila Mária úton. Ugyan tervezett a Kőszeg-Szent Vid-Léka-Kőszeg nagy körút, de már ezen is volt, aki „Ép testben ép lélek" elvből futott vagy biciklizett, Hegyalja és Kőszeg között. 1Úton, Kőszeg-Csepreg szakaszon ez történt: Kőszegről 14, Kőszegfalváról is 14 fő és még 13 településről 250 fő zarándokolt Csepregre az 1Úton Zarándoknapon, a szélrózsa minden irányából (Simaság, Csénye, Szeleste, Ölbő, Szombathely, Vasasszonyfa, Olmód, Peresznye, Zsira, Répcevis, Gyöngyösfalu és a Nógrád megyei Mihálygergéről regisztráltak). Mindenkinél volt esőkabát, mindenki örült a frissítő egészséges Peruska-erdei levegőnek. A Belovits kápolnánál találkoztunk az olmódi, a Peruska Mária kápolnánál a horvátzsidányi és a kőszegfalvi társainkkal. Röviddel ezután elénk zarándokló új és régi csepregi barátoknak örülhettünk. Innen már sokkal hangosabban visszhangozták az erdők a legszebb hagyományos és új zarándokénekeket. A csepregi Anna testvérünk szerint: "TURISTAKÉNT INDULTAM, ZARÁNDOKKÉNT ÉRKEZTEM"

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. július 23. kedd • Lenke
hirdetés
Olvasnivaló a témában
„Zeng a harang hívó szóval...” - 36. Vadászmise a történelmi zarándokhelyenA horvátzsidányi Egyházközség, valamint a vadásztársaságok és erdészeti társaságok szervezésében idén is a Peruska Mária kápolnánál várták vadászmisére a zarándokokat.
A csepregi római katolikus egyházközség 2019. június havi eseményei
Sopronhorpácson megkezdődött aNEK-re való felkészülésAz 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (rövidítve NEK, IEC2020) 2020. szeptember 13–20. között tartják Budapesten. Az 1881 óta rendszeresen az utóbbi időben négyévente megszervezett egyhetes nemzetközi rendezvényen a katolikus egyház tanítása szerint az oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdetik és ünneplik.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online