Zarándoklat a Mária-úton Csepregig a gyermekre várókért

2017. szeptember 12. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Vallás | Település: Csepreg, Horvátzsidány
Zarándoklat a Mária-úton Csepregig a gyermekre várókért

A Mária út Egyesület idén augusztus 26-án rendezte meg a már hagyományos, a Nagyboldogasszony ünnepéhez kapcsolódó 1Úton nevű egynapos nemzetközi zarándoklatát, melynek során a Répce-menti hívek a csepregi Boldogasszony kápolnához gyalogolnak mindkét irányból. Idén a gyermekre várókért ajánlották fel a rendezvényt.

Az egyik csoport Kőszegről indult reggel 8:30-kor. Útközben csatlakoztak hozzájuk ólmodiak, horvátzsidányiak, répcevisiek, peresznyeiek. A másik csoport tagjai, köztük csényeiek, szelesteiek, Ablánc irányából érkeztek.
Több pihenőhelyen megálltak, imádkoztak, gyaloglás közben Szűz Máriát dicsérte énekük. A kőszegiek egyik megállója a Peruska Mária zarándokhely volt, ott csatlakoztak a csepregiek. Innen együtt vonultak a Szentkút-kápolnához, majd az Ady utcán keresztül a Boldogasszony-kápolnához, ahol 18 órakor kezdődött az ünnepélyes szentmise. Főcelebráns Finta József csepregi plébános volt, a prédikációt Kovács Richárd kőszegi káplán mondta. Agapé zárta a felemelően szép napot. Az 1Úton zarándoklat egységet teremt: minden szakaszon százak mennek egymás társaságában, egymás mellett, egymást segítve, egymásra figyelve. Békében, harmóniában és biztonságban - tehát egységben. A több országot, Ausztriát, Magyarországot és Erdélyt is érintő rendezvény lelki élményt ad mindenkinek. A résztvevők nemcsak egymást ismerik meg, hanem közelebb kerülnek önmagukhoz is. Olyan értékrenddel találkoznak, amelyre egyre nagyobb szükség van a mai széthúzó társadalomban.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. február 17. vasárnap • Donát
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Zarándoknap az édesanyákértÖtödik alkalommal indította az 1Úton zarándoknapot a Mária út Egyesület, és a Mária Rádió 2018. augusztus 25.-én szombaton.
Lovasok hálaadó szentmiséje a Peruska KápolnánálLovasok, íjászok találkoztak a történelmi zarándokhelyen
MÉGIS Szélrózsa BükönÉn tudom, hogy az utóbbi hónapokban lassan már a csapból is a Szélrózsa folyt. A regionális és a megyei, de még az országos média is egyre több formában adott hírt, szólaltatott meg szervezőket arról, hogy mi is lesz az az evangélikus ifjúsági találkozó, amely megrendezésre kerül 2018.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online