Templomi álmok – Különleges csend

2016. szeptember 30. | Szerző: Sulics Bogi
Témakör: Vallás | Település: Sopronhorpács
Templomi álmok – Különleges csend

Idén harmadik alkalommal gyűltek össze a gyerekek Sopronhorpácson, hogy együtt töltsenek egy éjszakát a helyi templomban.

A kezdeményezés megálmodója Kovács Pál atya volt. Ki ne lenne kíváncsi, hogy mi történik a templomban, amikor már vége a szentmiséknek? Amikor kiürül, ellepi a csend. 2014-ben egy éjszakára beköltöztek a gyerekek az atyával a templom falai közé, és ott aludtak. Ez annyira tetszett, hogy azóta minden év augusztus végén, még a tanév kezdete előtt beköltöznek egy éjszakára, s egy egész programsor kapcsolódik a különleges templomi álmokhoz. Kora este egy kis sportos vetélkedővel kezdtek idén is, játékkal, melyet Horváth Bogi vezényelt le. Ezt követte a szentmise majd a vacsora, ami helyi készítésű pizza volt, finom teával. Idén is rengetek adomány érkezett a gyerekek részére. A vacsora után a templom történetéből volt egy kis totó, majd felvetítéssel készültek az alvásra. A nyugodt álmokra a lelkes szülők vigyáztak. A folytatás reményében köszönik a sok segítséget a gyerekek és szervezők.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. június 18. kedd • Levente
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A csepregi római katolikus egyházközség 2019. június havi eseményei
Sopronhorpácson megkezdődött aNEK-re való felkészülésAz 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (rövidítve NEK, IEC2020) 2020. szeptember 13–20. között tartják Budapesten. Az 1881 óta rendszeresen az utóbbi időben négyévente megszervezett egyhetes nemzetközi rendezvényen a katolikus egyház tanítása szerint az oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdetik és ünneplik.
Zarándoknap az édesanyákértÖtödik alkalommal indította az 1Úton zarándoknapot a Mária út Egyesület, és a Mária Rádió 2018. augusztus 25.-én szombaton.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online