Templomi álmok – Különleges csend

2016. szeptember 30. | Szerző: Sulics Bogi
Témakör: Vallás | Település: Sopronhorpács
Templomi álmok – Különleges csend

Idén harmadik alkalommal gyűltek össze a gyerekek Sopronhorpácson, hogy együtt töltsenek egy éjszakát a helyi templomban.

A kezdeményezés megálmodója Kovács Pál atya volt. Ki ne lenne kíváncsi, hogy mi történik a templomban, amikor már vége a szentmiséknek? Amikor kiürül, ellepi a csend. 2014-ben egy éjszakára beköltöztek a gyerekek az atyával a templom falai közé, és ott aludtak. Ez annyira tetszett, hogy azóta minden év augusztus végén, még a tanév kezdete előtt beköltöznek egy éjszakára, s egy egész programsor kapcsolódik a különleges templomi álmokhoz. Kora este egy kis sportos vetélkedővel kezdtek idén is, játékkal, melyet Horváth Bogi vezényelt le. Ezt követte a szentmise majd a vacsora, ami helyi készítésű pizza volt, finom teával. Idén is rengetek adomány érkezett a gyerekek részére. A vacsora után a templom történetéből volt egy kis totó, majd felvetítéssel készültek az alvásra. A nyugodt álmokra a lelkes szülők vigyáztak. A folytatás reményében köszönik a sok segítséget a gyerekek és szervezők.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. február 17. vasárnap • Donát
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Zarándoknap az édesanyákértÖtödik alkalommal indította az 1Úton zarándoknapot a Mária út Egyesület, és a Mária Rádió 2018. augusztus 25.-én szombaton.
Lovasok hálaadó szentmiséje a Peruska KápolnánálLovasok, íjászok találkoztak a történelmi zarándokhelyen
MÉGIS Szélrózsa BükönÉn tudom, hogy az utóbbi hónapokban lassan már a csapból is a Szélrózsa folyt. A regionális és a megyei, de még az országos média is egyre több formában adott hírt, szólaltatott meg szervezőket arról, hogy mi is lesz az az evangélikus ifjúsági találkozó, amely megrendezésre kerül 2018.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online