Templomi álmok – Különleges csend

2016. szeptember 30. | Szerző: Sulics Bogi
Témakör: Vallás | Település: Sopronhorpács
Templomi álmok – Különleges csend

Idén harmadik alkalommal gyűltek össze a gyerekek Sopronhorpácson, hogy együtt töltsenek egy éjszakát a helyi templomban.

A kezdeményezés megálmodója Kovács Pál atya volt. Ki ne lenne kíváncsi, hogy mi történik a templomban, amikor már vége a szentmiséknek? Amikor kiürül, ellepi a csend. 2014-ben egy éjszakára beköltöztek a gyerekek az atyával a templom falai közé, és ott aludtak. Ez annyira tetszett, hogy azóta minden év augusztus végén, még a tanév kezdete előtt beköltöznek egy éjszakára, s egy egész programsor kapcsolódik a különleges templomi álmokhoz. Kora este egy kis sportos vetélkedővel kezdtek idén is, játékkal, melyet Horváth Bogi vezényelt le. Ezt követte a szentmise majd a vacsora, ami helyi készítésű pizza volt, finom teával. Idén is rengetek adomány érkezett a gyerekek részére. A vacsora után a templom történetéből volt egy kis totó, majd felvetítéssel készültek az alvásra. A nyugodt álmokra a lelkes szülők vigyáztak. A folytatás reményében köszönik a sok segítséget a gyerekek és szervezők.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. augusztus 15. szerda • Mária
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Zarándoklat szoborszenteléssel a Peruska Mária kápolnánálA horvátzsidányi Egyházközség, a Fegyveres Erők, a Rendvédelmi Szervek, a Tűzoltóságok, a Katasztrófavédelem, a Hagyományőrző Egyesületek, valamint a Lovagrendek 2018. július 1-én tartották hagyományos zarándoklatukat a Peruska Mária kápolnánál.
A Répcevidék áprilisi számában (20. oldal) bemutattam a kápolna „Vlagyimiri Istenanya” kegyképét. Most egy másik, névtelenségben maradt festő ottani olajképére hívom fel a figyelmet, amely bejárattól balra rejtezik a félhomályban.
Megújul a Mária Oszlop és környezeteAz országos védelem alatt álló Mária Oszlop kora barokk stílusban, a XVIII. század elejéről származik. A díszes, faragott levelekkel borított karcsú oszlopon levő földgömbön álló Mária szobor erősen pusztult, ezért sürgős felújítása elkerülhetetlen.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online