Szentmise közvetítés Tömördről

2018. március 29. | Szerző: Kissné
Témakör: Vallás | Település: Tömörd
Szentmise közvetítés Tömördről

Január 28-án évközi 4. vasárnapot ünnepeltük a katolikus egyházban, és a tömördiek számára különleges volt ez a vasárnap, hiszen a Mária Rádió Savaria tőlünk közvetítette a szentmisét 11 órától élőben.

Az istentisztelet főcelebránsa Szabó Imre SVD missziós atya volt. A rádió 2017. október 8-ától, a Magyarok Nagyasszonya ünnepétől működik az FM 88.4 Mhz-n. Céljuk, hogy hirdessék Isten igéjét, ezen belül az ünnepi szentmiséket az egyházmegye különböző plébániáiról közvetítéség a híveknek az év folyamán, így esett a választás a tömördi Szent Ilona-templomra is. Ez különleges alkalom minden időben, hiszen ezáltal az internet világában mindenki elérhető, a tengerentúlon épp úgy, mint a szomszédos településeken. Ezen a vasárnapon távoli rokonaink, ismerőseink velünk együtt ünnepelhettek, virtuálisa ott lehettek a Szent Ilona-templomban, hallhatták annak harangjait, orgonáját és a tömördiek énekét. Köszönjük a közvetítést és Isten áldását kérjük a rádió valamennyi önkéntes munkatársának munkájára. Akik szeretnék újra vagy utólag meghallgatni, a www.tomord.hu honlapon megtehetik.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. augusztus 14. kedd • Marcell
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Zarándoklat szoborszenteléssel a Peruska Mária kápolnánálA horvátzsidányi Egyházközség, a Fegyveres Erők, a Rendvédelmi Szervek, a Tűzoltóságok, a Katasztrófavédelem, a Hagyományőrző Egyesületek, valamint a Lovagrendek 2018. július 1-én tartották hagyományos zarándoklatukat a Peruska Mária kápolnánál.
A Répcevidék áprilisi számában (20. oldal) bemutattam a kápolna „Vlagyimiri Istenanya” kegyképét. Most egy másik, névtelenségben maradt festő ottani olajképére hívom fel a figyelmet, amely bejárattól balra rejtezik a félhomályban.
Megújul a Mária Oszlop és környezeteAz országos védelem alatt álló Mária Oszlop kora barokk stílusban, a XVIII. század elejéről származik. A díszes, faragott levelekkel borított karcsú oszlopon levő földgömbön álló Mária szobor erősen pusztult, ezért sürgős felújítása elkerülhetetlen.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online