Szalai Gábor atya az új plébános Iklanberény, Lócs és Mesterháza településeken

2015. szeptember 17. | Szerző: Sulics Bogi
Témakör: Vallás | Település: Iklanberény, Lócs, Mesterháza
Szalai Gábor atya az új plébános Iklanberény, Lócs és Mesterháza településeken

Augusztus 1-jei hatállyal új lelkipásztor nevezett ki dr. Pápai Lajos megyéspüspök településünk élére.

Szalai Gábor atya sopronkövesdi plébánia ellátása mellett Nagycenk, Lócs, Mesterháza és Iklanberény plébánosa. 1976-ban született Esztergomban, Tatán érettségizett. A teológiai tanulmányait Esztergomban kezdte, s a Győri Hittudományi Főiskolán fejezte be. 2000. június 15-én szentelte pappá dr. Pápai Lajos püspök úr. A papszentelést követően két évet a győri Szent Imre templomban volt káplán, majd 2002-től 2007-ig szintén Győrben egyetemi lelkész és egyben a Szent László Katolikus Szakkollégium lelkipásztora. Ezen időszakban egyúttal ellátta Győr Újvárosban álló ún. telepi Árpád-házi Szent Erzsébet templom plébánosi feladatit is. Külön öröm számára, hogy lelkészi működése alatt történt meg a templom teljes restaurálása, valamint kapott új harangtornyot a templom; a felújított templom első, 2005. évi búcsúi miséjét az éppen most megboldogult Paskai László bíboros atya tartotta. 2007-től mostanáig pedig a tatai kapucinus templom plébánosa volt, egyben ellátta a két sváb identitású kisközség: Agostyán és Vértestolna lelkészi feladatait is. Munkássága során fontosnak tartja: a több mint kétezer éves egyház rengeteg értéket hordoz. Ezek egyrészt tárgyi értékek: szép templomok, szobrok, szentképek, másrészt magának a liturgiának a hagyománya, a szent cselekmények szabályai. Az egyház azonban nem múzeum: a kincseinket meg kell őriznünk, de meg is kell tudnunk mutatni a külvilágnak. A mindennapi hitéletben a fő cél, hogy nyitottan, az értékeinkből semmit sem feladva, forduljunk embertársaink felé, és tetteinket az Isten és az egyház iránti hűség motiválja. Így tudjuk hitünket a mindennapi életben hitelesen megélni.
Kérjük a Jóisten áldását, hogy az új feladatok, nehézségek ellenére gyümölcsöző legyen a lelkipásztori munkája.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. február 17. vasárnap • Donát
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Zarándoknap az édesanyákértÖtödik alkalommal indította az 1Úton zarándoknapot a Mária út Egyesület, és a Mária Rádió 2018. augusztus 25.-én szombaton.
Lovasok hálaadó szentmiséje a Peruska KápolnánálLovasok, íjászok találkoztak a történelmi zarándokhelyen
MÉGIS Szélrózsa BükönÉn tudom, hogy az utóbbi hónapokban lassan már a csapból is a Szélrózsa folyt. A regionális és a megyei, de még az országos média is egyre több formában adott hírt, szólaltatott meg szervezőket arról, hogy mi is lesz az az evangélikus ifjúsági találkozó, amely megrendezésre kerül 2018.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online