Nyitottság és hála: gyülekezeti nap Szakonyban

2016. november 17. | Szerző: Boros Rudolfné
Témakör: Vallás | Település: Szakony
Nyitottság és hála: gyülekezeti nap Szakonyban

Közös gyülekezeti napot tartottak a Büki és Szakonyi Evangélikus Egyházközségek. A helyszín a szakonyi evangélikus gyülekezeti ház volt október 15-én, szombat délután.

Az alkalmat a nyitottság jellemezte, hiszen a büki, a szakonyi, a szelestei, a lócsi, és a góri evangélikusok mellett meghívást kaptak a katolikus felekezet tagjai is. Az alkalmon Blatniczky János Dániel beledi evangélikus lelkész zenés szolgálattal egybekötött evangelizációját hallhatták az egybegyűltek. Az igehirdetést segítette a gyülekezetek fiataljainak fellépése is.
A meghívott vendégek a bográcsozás és a bőségesen megterített asztal mellett kötetlen beszélgetés keretében ismerkedhettek egymással. A délután része volt a közös éneklés is, valamint a gyerekeknek, fiataloknak tartott kézműveskedés.
Blatniczkyné Hammersberg Ganczstuckh Júlia helyettesítő lelkész a vendégekkel együtt hálát adott Istennek az alkalomért, a jelenlétért, az igéért, és az éneklésért. Megköszönte a nyitottságot, a szeretet, és az aktivitást.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. augusztus 15. szerda • Mária
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Zarándoklat szoborszenteléssel a Peruska Mária kápolnánálA horvátzsidányi Egyházközség, a Fegyveres Erők, a Rendvédelmi Szervek, a Tűzoltóságok, a Katasztrófavédelem, a Hagyományőrző Egyesületek, valamint a Lovagrendek 2018. július 1-én tartották hagyományos zarándoklatukat a Peruska Mária kápolnánál.
A Répcevidék áprilisi számában (20. oldal) bemutattam a kápolna „Vlagyimiri Istenanya” kegyképét. Most egy másik, névtelenségben maradt festő ottani olajképére hívom fel a figyelmet, amely bejárattól balra rejtezik a félhomályban.
Megújul a Mária Oszlop és környezeteAz országos védelem alatt álló Mária Oszlop kora barokk stílusban, a XVIII. század elejéről származik. A díszes, faragott levelekkel borított karcsú oszlopon levő földgömbön álló Mária szobor erősen pusztult, ezért sürgős felújítása elkerülhetetlen.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online