Nyitottság és hála: gyülekezeti nap Szakonyban

2016. november 17. | Szerző: Boros Rudolfné
Témakör: Vallás | Település: Szakony
Nyitottság és hála: gyülekezeti nap Szakonyban

Közös gyülekezeti napot tartottak a Büki és Szakonyi Evangélikus Egyházközségek. A helyszín a szakonyi evangélikus gyülekezeti ház volt október 15-én, szombat délután.

Az alkalmat a nyitottság jellemezte, hiszen a büki, a szakonyi, a szelestei, a lócsi, és a góri evangélikusok mellett meghívást kaptak a katolikus felekezet tagjai is. Az alkalmon Blatniczky János Dániel beledi evangélikus lelkész zenés szolgálattal egybekötött evangelizációját hallhatták az egybegyűltek. Az igehirdetést segítette a gyülekezetek fiataljainak fellépése is.
A meghívott vendégek a bográcsozás és a bőségesen megterített asztal mellett kötetlen beszélgetés keretében ismerkedhettek egymással. A délután része volt a közös éneklés is, valamint a gyerekeknek, fiataloknak tartott kézműveskedés.
Blatniczkyné Hammersberg Ganczstuckh Júlia helyettesítő lelkész a vendégekkel együtt hálát adott Istennek az alkalomért, a jelenlétért, az igéért, és az éneklésért. Megköszönte a nyitottságot, a szeretet, és az aktivitást.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. május 26. vasárnap • Fülöp
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Sopronhorpácson megkezdődött aNEK-re való felkészülésAz 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (rövidítve NEK, IEC2020) 2020. szeptember 13–20. között tartják Budapesten. Az 1881 óta rendszeresen az utóbbi időben négyévente megszervezett egyhetes nemzetközi rendezvényen a katolikus egyház tanítása szerint az oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdetik és ünneplik.
Zarándoknap az édesanyákértÖtödik alkalommal indította az 1Úton zarándoknapot a Mária út Egyesület, és a Mária Rádió 2018. augusztus 25.-én szombaton.
Lovasok hálaadó szentmiséje a Peruska KápolnánálLovasok, íjászok találkoztak a történelmi zarándokhelyen
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online