Nyitottság és hála: gyülekezeti nap Szakonyban

2016. november 17. | Szerző: Boros Rudolfné
Témakör: Vallás | Település: Szakony
Nyitottság és hála: gyülekezeti nap Szakonyban

Közös gyülekezeti napot tartottak a Büki és Szakonyi Evangélikus Egyházközségek. A helyszín a szakonyi evangélikus gyülekezeti ház volt október 15-én, szombat délután.

Az alkalmat a nyitottság jellemezte, hiszen a büki, a szakonyi, a szelestei, a lócsi, és a góri evangélikusok mellett meghívást kaptak a katolikus felekezet tagjai is. Az alkalmon Blatniczky János Dániel beledi evangélikus lelkész zenés szolgálattal egybekötött evangelizációját hallhatták az egybegyűltek. Az igehirdetést segítette a gyülekezetek fiataljainak fellépése is.
A meghívott vendégek a bográcsozás és a bőségesen megterített asztal mellett kötetlen beszélgetés keretében ismerkedhettek egymással. A délután része volt a közös éneklés is, valamint a gyerekeknek, fiataloknak tartott kézműveskedés.
Blatniczkyné Hammersberg Ganczstuckh Júlia helyettesítő lelkész a vendégekkel együtt hálát adott Istennek az alkalomért, a jelenlétért, az igéért, és az éneklésért. Megköszönte a nyitottságot, a szeretet, és az aktivitást.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. március 21. szerda • Benedek
hirdetés
Olvasnivaló a témában
24 órás szentségimádás RépcevisenOktóber 14-15-én 24 órás szentségimádásra várták a híveket a répcevisi Szent András-templomba.
Visszakerült a felújított oltárEredeti helyére került a felújított oltár a tormásligeti templomban: szeptember 10-én szentmise keretében szentelték fel a szépen felújított oltárt.
Zarándoklat a Mária-úton Csepregig a gyermekre várókértA Mária út Egyesület idén augusztus 26-án rendezte meg a már hagyományos, a Nagyboldogasszony ünnepéhez kapcsolódó 1Úton nevű egynapos nemzetközi zarándoklatát, melynek során a Répce-menti hívek a csepregi Boldogasszony kápolnához gyalogolnak mindkét irányból.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online