Mise a megújult Szentkúti kápolna kertjében!

A ravatalozó előtetőjének és a Szent Miklós templom parkolójának kialakítását követően újabb fejlesztés ért révbe Csepregen.

2015. október 9.
Témakör: Vallás | Település: Csepreg
Mise a megújult Szentkúti kápolna kertjében!

Szeptember 13.-án vasárnap dr. Pápai Lajos győri püspök az egyházmegye főpásztora celebrálta azt a misét, melynek keretében felszentelésre került a megújult Szentkúti kápolna és előkertje.

A kápolna bejáratához vezető szakasz térkövezésének teljes költségét, valamint az új padok beszerzését is városi hozzájárulás biztosította. Horváth Ferenc kőművesmester vezetésével a városgazdálkodás munkatársai által került kivitelezésre teljes egészében a kápolna előkertjének térkövezése. Oláh Imre és fiai keze munkáját dicséri azonban, a most már felújított - a korábban több helyen eltört - homokkő kereszt, mely újra régi fényében köszönti a kápolna kertjébe betérőket.
Megtörtént a kert területrendezése és újrafüvesítése, továbbá a kápolnát körülvevő kőkerítés helyreállítása is, melyet szintén a Horvát Zoltán vezette városgazdálkodás munkatársai végeztek el.
A fejlesztések azonban itt nem érnek véget. A Csepregi Római Katolikus Egyházközség és az Önkormányzat további közös projektek kivitelezését is tervezi a jövőre nézve.
„Több lakossági igény merült fel a hosszú évek folyamán, melyeknek sorban lehetőségeinkhez mérten próbálunk eleget tenni" - mondta Vlasich Krisztián Csepreg Város Polgármestere. -„Hamarosan nekiállunk a temetőhöz vezető több éven át jelzett kritikus járdaszakasz javításának is, de egyéb - a lakosság kényelmét érintő - fejlesztések is elindulhatnak majd a közel jövőben."
Bárány Réka

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. február 17. vasárnap • Donát
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Zarándoknap az édesanyákértÖtödik alkalommal indította az 1Úton zarándoknapot a Mária út Egyesület, és a Mária Rádió 2018. augusztus 25.-én szombaton.
Lovasok hálaadó szentmiséje a Peruska KápolnánálLovasok, íjászok találkoztak a történelmi zarándokhelyen
MÉGIS Szélrózsa BükönÉn tudom, hogy az utóbbi hónapokban lassan már a csapból is a Szélrózsa folyt. A regionális és a megyei, de még az országos média is egyre több formában adott hírt, szólaltatott meg szervezőket arról, hogy mi is lesz az az evangélikus ifjúsági találkozó, amely megrendezésre kerül 2018.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online