Mise a megújult Szentkúti kápolna kertjében!

A ravatalozó előtetőjének és a Szent Miklós templom parkolójának kialakítását követően újabb fejlesztés ért révbe Csepregen.

2015. október 9.
Témakör: Vallás | Település: Csepreg
Mise a megújult Szentkúti kápolna kertjében!

Szeptember 13.-án vasárnap dr. Pápai Lajos győri püspök az egyházmegye főpásztora celebrálta azt a misét, melynek keretében felszentelésre került a megújult Szentkúti kápolna és előkertje.

A kápolna bejáratához vezető szakasz térkövezésének teljes költségét, valamint az új padok beszerzését is városi hozzájárulás biztosította. Horváth Ferenc kőművesmester vezetésével a városgazdálkodás munkatársai által került kivitelezésre teljes egészében a kápolna előkertjének térkövezése. Oláh Imre és fiai keze munkáját dicséri azonban, a most már felújított - a korábban több helyen eltört - homokkő kereszt, mely újra régi fényében köszönti a kápolna kertjébe betérőket.
Megtörtént a kert területrendezése és újrafüvesítése, továbbá a kápolnát körülvevő kőkerítés helyreállítása is, melyet szintén a Horvát Zoltán vezette városgazdálkodás munkatársai végeztek el.
A fejlesztések azonban itt nem érnek véget. A Csepregi Római Katolikus Egyházközség és az Önkormányzat további közös projektek kivitelezését is tervezi a jövőre nézve.
„Több lakossági igény merült fel a hosszú évek folyamán, melyeknek sorban lehetőségeinkhez mérten próbálunk eleget tenni" - mondta Vlasich Krisztián Csepreg Város Polgármestere. -„Hamarosan nekiállunk a temetőhöz vezető több éven át jelzett kritikus járdaszakasz javításának is, de egyéb - a lakosság kényelmét érintő - fejlesztések is elindulhatnak majd a közel jövőben."
Bárány Réka

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. május 26. vasárnap • Fülöp
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Sopronhorpácson megkezdődött aNEK-re való felkészülésAz 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (rövidítve NEK, IEC2020) 2020. szeptember 13–20. között tartják Budapesten. Az 1881 óta rendszeresen az utóbbi időben négyévente megszervezett egyhetes nemzetközi rendezvényen a katolikus egyház tanítása szerint az oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdetik és ünneplik.
Zarándoknap az édesanyákértÖtödik alkalommal indította az 1Úton zarándoknapot a Mária út Egyesület, és a Mária Rádió 2018. augusztus 25.-én szombaton.
Lovasok hálaadó szentmiséje a Peruska KápolnánálLovasok, íjászok találkoztak a történelmi zarándokhelyen
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online