Mise a megújult Szentkúti kápolna kertjében!

A ravatalozó előtetőjének és a Szent Miklós templom parkolójának kialakítását követően újabb fejlesztés ért révbe Csepregen.

2015. október 9.
Témakör: Vallás | Település: Csepreg
Mise a megújult Szentkúti kápolna kertjében!

Szeptember 13.-án vasárnap dr. Pápai Lajos győri püspök az egyházmegye főpásztora celebrálta azt a misét, melynek keretében felszentelésre került a megújult Szentkúti kápolna és előkertje.

A kápolna bejáratához vezető szakasz térkövezésének teljes költségét, valamint az új padok beszerzését is városi hozzájárulás biztosította. Horváth Ferenc kőművesmester vezetésével a városgazdálkodás munkatársai által került kivitelezésre teljes egészében a kápolna előkertjének térkövezése. Oláh Imre és fiai keze munkáját dicséri azonban, a most már felújított - a korábban több helyen eltört - homokkő kereszt, mely újra régi fényében köszönti a kápolna kertjébe betérőket.
Megtörtént a kert területrendezése és újrafüvesítése, továbbá a kápolnát körülvevő kőkerítés helyreállítása is, melyet szintén a Horvát Zoltán vezette városgazdálkodás munkatársai végeztek el.
A fejlesztések azonban itt nem érnek véget. A Csepregi Római Katolikus Egyházközség és az Önkormányzat további közös projektek kivitelezését is tervezi a jövőre nézve.
„Több lakossági igény merült fel a hosszú évek folyamán, melyeknek sorban lehetőségeinkhez mérten próbálunk eleget tenni" - mondta Vlasich Krisztián Csepreg Város Polgármestere. -„Hamarosan nekiállunk a temetőhöz vezető több éven át jelzett kritikus járdaszakasz javításának is, de egyéb - a lakosság kényelmét érintő - fejlesztések is elindulhatnak majd a közel jövőben."
Bárány Réka

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. március 17. szombat • Gertrúd
hirdetés
Olvasnivaló a témában
24 órás szentségimádás RépcevisenOktóber 14-15-én 24 órás szentségimádásra várták a híveket a répcevisi Szent András-templomba.
Visszakerült a felújított oltárEredeti helyére került a felújított oltár a tormásligeti templomban: szeptember 10-én szentmise keretében szentelték fel a szépen felújított oltárt.
Zarándoklat a Mária-úton Csepregig a gyermekre várókértA Mária út Egyesület idén augusztus 26-án rendezte meg a már hagyományos, a Nagyboldogasszony ünnepéhez kapcsolódó 1Úton nevű egynapos nemzetközi zarándoklatát, melynek során a Répce-menti hívek a csepregi Boldogasszony kápolnához gyalogolnak mindkét irányból.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online