Mise a megújult Szentkúti kápolna kertjében!

A ravatalozó előtetőjének és a Szent Miklós templom parkolójának kialakítását követően újabb fejlesztés ért révbe Csepregen.

2015. október 9.
Témakör: Vallás | Település: Csepreg
Mise a megújult Szentkúti kápolna kertjében!

Szeptember 13.-án vasárnap dr. Pápai Lajos győri püspök az egyházmegye főpásztora celebrálta azt a misét, melynek keretében felszentelésre került a megújult Szentkúti kápolna és előkertje.

A kápolna bejáratához vezető szakasz térkövezésének teljes költségét, valamint az új padok beszerzését is városi hozzájárulás biztosította. Horváth Ferenc kőművesmester vezetésével a városgazdálkodás munkatársai által került kivitelezésre teljes egészében a kápolna előkertjének térkövezése. Oláh Imre és fiai keze munkáját dicséri azonban, a most már felújított - a korábban több helyen eltört - homokkő kereszt, mely újra régi fényében köszönti a kápolna kertjébe betérőket.
Megtörtént a kert területrendezése és újrafüvesítése, továbbá a kápolnát körülvevő kőkerítés helyreállítása is, melyet szintén a Horvát Zoltán vezette városgazdálkodás munkatársai végeztek el.
A fejlesztések azonban itt nem érnek véget. A Csepregi Római Katolikus Egyházközség és az Önkormányzat további közös projektek kivitelezését is tervezi a jövőre nézve.
„Több lakossági igény merült fel a hosszú évek folyamán, melyeknek sorban lehetőségeinkhez mérten próbálunk eleget tenni" - mondta Vlasich Krisztián Csepreg Város Polgármestere. -„Hamarosan nekiállunk a temetőhöz vezető több éven át jelzett kritikus járdaszakasz javításának is, de egyéb - a lakosság kényelmét érintő - fejlesztések is elindulhatnak majd a közel jövőben."
Bárány Réka

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. augusztus 15. szerda • Mária
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Zarándoklat szoborszenteléssel a Peruska Mária kápolnánálA horvátzsidányi Egyházközség, a Fegyveres Erők, a Rendvédelmi Szervek, a Tűzoltóságok, a Katasztrófavédelem, a Hagyományőrző Egyesületek, valamint a Lovagrendek 2018. július 1-én tartották hagyományos zarándoklatukat a Peruska Mária kápolnánál.
A Répcevidék áprilisi számában (20. oldal) bemutattam a kápolna „Vlagyimiri Istenanya” kegyképét. Most egy másik, névtelenségben maradt festő ottani olajképére hívom fel a figyelmet, amely bejárattól balra rejtezik a félhomályban.
Megújul a Mária Oszlop és környezeteAz országos védelem alatt álló Mária Oszlop kora barokk stílusban, a XVIII. század elejéről származik. A díszes, faragott levelekkel borított karcsú oszlopon levő földgömbön álló Mária szobor erősen pusztult, ezért sürgős felújítása elkerülhetetlen.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online