Gazda állás

Ministránsok találkoztak Csepregen

2015. szeptember 4. | Szerző: Sulics Bogi
Témakör: Vallás | Település: Csepreg
Ministránsok találkoztak Csepregen

Augusztus 11-én ministráns találkozónak adott helyet Csepreg. A csaknem 70 ministráns vegyes csoportokat alkotva indult a plébániától a település mellett fekvő Nagyboldogasszony-kápolnához.

Az utat akadályverseny színesítette. A sportos, vidám feladatok után szellemi-lelki megmérettetés következett, melynek fő témája az idén meghirdetett "Megszentelt élet éve" és "Apor Vilmos-imaév mentén szerveződött." Mivel egyházmegye-járó körútja során Boldog Apor Vilmos ereklyéje Csepregen járt, rövid imaóra következett, melynek keretében a fiatalok leróhatták tiszteletüket a vértanú püspök előtt. A szentmisét Mészáros Miklós magyaróvári káplán mutatta be, az eseményre eljött atyák koncelebrálásával. Miklós atya szentbeszédében korunk riasztó példaképhiányáról beszélt, s biztatta a ministránsokat, ne féljenek igazi példaképeket választani maguknak, s nyíltan tanúságot tenni Krisztusról. A szentmise után kihirdették az akadályverseny eredményét, ám egy kis jutalmat minden résztvevő kapott. A találkozó zárásaként kötetlen beszélgetés és önfeledt focimeccs kerekedett a plébánia kertjében. Minden résztvevő hasznos ismeretekkel és igazi lelki élményekkel gazdagodhatott.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2018. június 20. szerda • Rafael
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A Répcevidék áprilisi számában (20. oldal) bemutattam a kápolna „Vlagyimiri Istenanya” kegyképét. Most egy másik, névtelenségben maradt festő ottani olajképére hívom fel a figyelmet, amely bejárattól balra rejtezik a félhomályban.
Megújul a Mária Oszlop és környezeteAz országos védelem alatt álló Mária Oszlop kora barokk stílusban, a XVIII. század elejéről származik. A díszes, faragott levelekkel borított karcsú oszlopon levő földgömbön álló Mária szobor erősen pusztult, ezért sürgős felújítása elkerülhetetlen.
Virágvasárnapi PassióHosszú évek hagyománya, hogy a sajtoskáli templomban Virágvasárnap az ünnepi szentmise keretében a kórus tagjai Krisztus kínszenvedésének és
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online