Ministránsok találkoztak Csepregen

2015. szeptember 4. | Szerző: Sulics Bogi
Témakör: Vallás | Település: Csepreg
Ministránsok találkoztak Csepregen

Augusztus 11-én ministráns találkozónak adott helyet Csepreg. A csaknem 70 ministráns vegyes csoportokat alkotva indult a plébániától a település mellett fekvő Nagyboldogasszony-kápolnához.

Az utat akadályverseny színesítette. A sportos, vidám feladatok után szellemi-lelki megmérettetés következett, melynek fő témája az idén meghirdetett "Megszentelt élet éve" és "Apor Vilmos-imaév mentén szerveződött." Mivel egyházmegye-járó körútja során Boldog Apor Vilmos ereklyéje Csepregen járt, rövid imaóra következett, melynek keretében a fiatalok leróhatták tiszteletüket a vértanú püspök előtt. A szentmisét Mészáros Miklós magyaróvári káplán mutatta be, az eseményre eljött atyák koncelebrálásával. Miklós atya szentbeszédében korunk riasztó példaképhiányáról beszélt, s biztatta a ministránsokat, ne féljenek igazi példaképeket választani maguknak, s nyíltan tanúságot tenni Krisztusról. A szentmise után kihirdették az akadályverseny eredményét, ám egy kis jutalmat minden résztvevő kapott. A találkozó zárásaként kötetlen beszélgetés és önfeledt focimeccs kerekedett a plébánia kertjében. Minden résztvevő hasznos ismeretekkel és igazi lelki élményekkel gazdagodhatott.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. február 19. kedd • Zsuzsanna
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Zarándoknap az édesanyákértÖtödik alkalommal indította az 1Úton zarándoknapot a Mária út Egyesület, és a Mária Rádió 2018. augusztus 25.-én szombaton.
Lovasok hálaadó szentmiséje a Peruska KápolnánálLovasok, íjászok találkoztak a történelmi zarándokhelyen
MÉGIS Szélrózsa BükönÉn tudom, hogy az utóbbi hónapokban lassan már a csapból is a Szélrózsa folyt. A regionális és a megyei, de még az országos média is egyre több formában adott hírt, szólaltatott meg szervezőket arról, hogy mi is lesz az az evangélikus ifjúsági találkozó, amely megrendezésre kerül 2018.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online