Ministránsok találkoztak Csepregen

2015. szeptember 4. | Szerző: Sulics Bogi
Témakör: Vallás | Település: Csepreg
Ministránsok találkoztak Csepregen

Augusztus 11-én ministráns találkozónak adott helyet Csepreg. A csaknem 70 ministráns vegyes csoportokat alkotva indult a plébániától a település mellett fekvő Nagyboldogasszony-kápolnához.

Az utat akadályverseny színesítette. A sportos, vidám feladatok után szellemi-lelki megmérettetés következett, melynek fő témája az idén meghirdetett "Megszentelt élet éve" és "Apor Vilmos-imaév mentén szerveződött." Mivel egyházmegye-járó körútja során Boldog Apor Vilmos ereklyéje Csepregen járt, rövid imaóra következett, melynek keretében a fiatalok leróhatták tiszteletüket a vértanú püspök előtt. A szentmisét Mészáros Miklós magyaróvári káplán mutatta be, az eseményre eljött atyák koncelebrálásával. Miklós atya szentbeszédében korunk riasztó példaképhiányáról beszélt, s biztatta a ministránsokat, ne féljenek igazi példaképeket választani maguknak, s nyíltan tanúságot tenni Krisztusról. A szentmise után kihirdették az akadályverseny eredményét, ám egy kis jutalmat minden résztvevő kapott. A találkozó zárásaként kötetlen beszélgetés és önfeledt focimeccs kerekedett a plébánia kertjében. Minden résztvevő hasznos ismeretekkel és igazi lelki élményekkel gazdagodhatott.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2018. március 17. szombat • Gertrúd
hirdetés
Olvasnivaló a témában
24 órás szentségimádás RépcevisenOktóber 14-15-én 24 órás szentségimádásra várták a híveket a répcevisi Szent András-templomba.
Visszakerült a felújított oltárEredeti helyére került a felújított oltár a tormásligeti templomban: szeptember 10-én szentmise keretében szentelték fel a szépen felújított oltárt.
Zarándoklat a Mária-úton Csepregig a gyermekre várókértA Mária út Egyesület idén augusztus 26-án rendezte meg a már hagyományos, a Nagyboldogasszony ünnepéhez kapcsolódó 1Úton nevű egynapos nemzetközi zarándoklatát, melynek során a Répce-menti hívek a csepregi Boldogasszony kápolnához gyalogolnak mindkét irányból.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online