Ministránsok találkoztak Csepregen

2015. szeptember 4. | Szerző: Sulics Bogi
Témakör: Vallás | Település: Csepreg
Ministránsok találkoztak Csepregen

Augusztus 11-én ministráns találkozónak adott helyet Csepreg. A csaknem 70 ministráns vegyes csoportokat alkotva indult a plébániától a település mellett fekvő Nagyboldogasszony-kápolnához.

Az utat akadályverseny színesítette. A sportos, vidám feladatok után szellemi-lelki megmérettetés következett, melynek fő témája az idén meghirdetett "Megszentelt élet éve" és "Apor Vilmos-imaév mentén szerveződött." Mivel egyházmegye-járó körútja során Boldog Apor Vilmos ereklyéje Csepregen járt, rövid imaóra következett, melynek keretében a fiatalok leróhatták tiszteletüket a vértanú püspök előtt. A szentmisét Mészáros Miklós magyaróvári káplán mutatta be, az eseményre eljött atyák koncelebrálásával. Miklós atya szentbeszédében korunk riasztó példaképhiányáról beszélt, s biztatta a ministránsokat, ne féljenek igazi példaképeket választani maguknak, s nyíltan tanúságot tenni Krisztusról. A szentmise után kihirdették az akadályverseny eredményét, ám egy kis jutalmat minden résztvevő kapott. A találkozó zárásaként kötetlen beszélgetés és önfeledt focimeccs kerekedett a plébánia kertjében. Minden résztvevő hasznos ismeretekkel és igazi lelki élményekkel gazdagodhatott.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. június 18. kedd • Levente
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A csepregi római katolikus egyházközség 2019. június havi eseményei
Sopronhorpácson megkezdődött aNEK-re való felkészülésAz 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (rövidítve NEK, IEC2020) 2020. szeptember 13–20. között tartják Budapesten. Az 1881 óta rendszeresen az utóbbi időben négyévente megszervezett egyhetes nemzetközi rendezvényen a katolikus egyház tanítása szerint az oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdetik és ünneplik.
Zarándoknap az édesanyákértÖtödik alkalommal indította az 1Úton zarándoknapot a Mária út Egyesület, és a Mária Rádió 2018. augusztus 25.-én szombaton.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online