Ministráns találkozó Csepregen

2014. augusztus 29. | Szerző: Sulics Bogi
Témakör: Vallás | Település: Csepreg

Augusztus 12-én találkozóra várták a ministráns gyerekeket a csepregi Szent Miklós plébánián. Másfél évtizede minden évben a

búcsú környékén rendezik meg ezt az összejövetelt.
A leggyakoribb segítő a katolikus templomban a ministráns. Ezt a szolgálatot az ősegyház keletkezésekor már igen fontosnak tartották.
A feladatot általában fiúk végzik, de több helyen a lányokat is bevonják. A találkozóra azonban nem csak őket várták, hanem minden olyan fiatalt, aki bármely módon bekapcsolódik az egyház életébe.
Jó volt látni, hogy többen régi ismerősként, barátként köszöntötték egymást. A korosztályok közti különbségek is eltűntek.
A helyiek mellett Bük, Bő, Gór, Horvátzsidány, Répcevis, Peresznye, Zsira, Sopronhorpács, Völcsej, Egyházasfalu, Újkér, Iván, Fertőd, Süttör, Fertőszentmiklós és Fertőszéplak plébániái képviseltették magukat. A Győri Egyházmegye egyik kiemelt rendezvénye volt a találkozó. Idén először Nagybajcsról is érkezett egy kisebb ministráns csoport.
A találkozó mottója: Isten akarata, hogy szentek legyetek. Ennek szellemében került sor az akadályverseny megrendezésére. Az ügyességi feladatok mellett a szentekkel kapcsolatos feladatokat kellett megoldani, énekelni. Az egyes állomásokon az ifjúsági csoport fiataljai segítettek, várták a gyerekeket.
A nap zárásaként a Nagyboldogasszony kápolnánál Benkó Attila újmisés atya mutatta be a szentmisét, majd a csapatok még a plébánia udvarán egy jót fociztak. A jövő évi viszontlátás reményében indultak haza az egészségesen elfáradt gyerekek és kísérőik.
SulicsBogi


Ifihittanosok nyári programjai

A csepregi plébánián évek óta működik az ifjúsági hittancsoport.
Tagjai az általános iskolából kimaradt fiatalok, akik az iskolai hittanok után is szívesen gyűlnek össze Finta József atyánál. Az idei nyár programokban gazdag volt számukra. Az első ilyen program az egyhetes hittantábor volt, ahol segítőként vettek részt. Július első hetében Ifjúsági Találkozón voltak Nagycenken, ahol az egyházmegye fiataljaival találkozhattak. Az egész napos találkozón misszionáriusok mutatták be munkájukat, plébánosokkal beszélgethettek kötetlenül.
Július végén József atya a lelkes fiatalokkal 3 napra Keszthelyre utazott. A helyi nevezetességek megtekintése mellett a strandolásra is jutott idő. Augusztusban pedig a ministráns találkozón vettek részt, mint segítők. A csoportba bárkit szívesen várnak, akik szeretnénk az egyház aktív tagjai lenni. Minden szombaton a szentmise után a plébánián tartják az összejövetelüket.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. április 23. hétfő • Béla
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Legendás Madonna a csepregi Szentkút kápolnábanA már régebben tiszteletben állt csodás-gyógyító vízű, mély kőkúthoz, a csepregi Szentkúthoz teljesen hozzáépítették az 1815-ben emelt kápolnát. Országos szempontból is különleges ez a kiképzése a búcsújáró helynek.
Szentmise közvetítés TömördrőlJanuár 28-án évközi 4. vasárnapot ünnepeltük a katolikus egyházban, és a tömördiek számára különleges volt ez a vasárnap, hiszen a Mária Rádió Savaria tőlünk közvetítette a szentmisét 11 órától élőben.
24 órás szentségimádás RépcevisenOktóber 14-15-én 24 órás szentségimádásra várták a híveket a répcevisi Szent András-templomba.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online