Megyés püspök úr tömördi vizitációja

2014. augusztus 21. | Szerző: Kissné
Témakör: Vallás | Település: Tömörd
Megyés püspök úr tömördi vizitációja

2014. július 9-én a Szombathelyi Egyházmegye vezetője, dr. Veres András püspök úr vizitációt tartott a Salköveskúti plébánián és a hozzátartozó fíliákon, így Tömördön is.
Délutáni érkezését harangok zúgása jelezte a falubelieknek, majd a templomban közös imával kezdődött a találkozó.
Dr. Nikl János egyházközségi elnök üdvözlő szavai után kedélyes, jó hangulatú, kötetlen beszélgetés alakult ki a találkozó résztvevői között. Kollárits Gábor polgármester úr a falu mindennapjairól beszélt.
A Püspök atya megismerkedett a helyi viszonyokkal, az imaéletről, a szokásokról, mindennnapi tömördi életünkről érdeklődött, majd megtekintette a templomot és környékét valamint a felújított plébániaépületet.
Köszönjük, hogy ellátogatott hozzánk és Isten áldását kívánjuk további munkájához!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2018. szeptember 19. szerda • Vilhelmina
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Zarándoklat Csepregre - 1 Úton Zarándoknap Kőszegről Csepregre2018. augusztus 25-én az 1 Úton Zarándoknap volt a Nemzetközi Mária –út összes útvonalán, 1 napi járásra található Mária kegyhelyekre.
„Csepreg… Temploma sz. Miklós. Ezenkívül Szűz Mária Neve és az apácák kolostorában Szent Katalin kápolnája. Boldogasszony pusztán Nagyboldogasszony,…”. Olvasható Dr. Sziklay János: A katholikus Magyarország 1001-1901.
Zarándoklat szoborszenteléssel a Peruska Mária kápolnánálA horvátzsidányi Egyházközség, a Fegyveres Erők, a Rendvédelmi Szervek, a Tűzoltóságok, a Katasztrófavédelem, a Hagyományőrző Egyesületek, valamint a Lovagrendek 2018. július 1-én tartották hagyományos zarándoklatukat a Peruska Mária kápolnánál.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online