Gazda állás

Megyés püspök úr tömördi vizitációja

2014. augusztus 21. | Szerző: Kissné
Témakör: Vallás | Település: Tömörd
Megyés püspök úr tömördi vizitációja

2014. július 9-én a Szombathelyi Egyházmegye vezetője, dr. Veres András püspök úr vizitációt tartott a Salköveskúti plébánián és a hozzátartozó fíliákon, így Tömördön is.
Délutáni érkezését harangok zúgása jelezte a falubelieknek, majd a templomban közös imával kezdődött a találkozó.
Dr. Nikl János egyházközségi elnök üdvözlő szavai után kedélyes, jó hangulatú, kötetlen beszélgetés alakult ki a találkozó résztvevői között. Kollárits Gábor polgármester úr a falu mindennapjairól beszélt.
A Püspök atya megismerkedett a helyi viszonyokkal, az imaéletről, a szokásokról, mindennnapi tömördi életünkről érdeklődött, majd megtekintette a templomot és környékét valamint a felújított plébániaépületet.
Köszönjük, hogy ellátogatott hozzánk és Isten áldását kívánjuk további munkájához!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2018. június 19. kedd • Gyárfás
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A Répcevidék áprilisi számában (20. oldal) bemutattam a kápolna „Vlagyimiri Istenanya” kegyképét. Most egy másik, névtelenségben maradt festő ottani olajképére hívom fel a figyelmet, amely bejárattól balra rejtezik a félhomályban.
Megújul a Mária Oszlop és környezeteAz országos védelem alatt álló Mária Oszlop kora barokk stílusban, a XVIII. század elejéről származik. A díszes, faragott levelekkel borított karcsú oszlopon levő földgömbön álló Mária szobor erősen pusztult, ezért sürgős felújítása elkerülhetetlen.
Virágvasárnapi PassióHosszú évek hagyománya, hogy a sajtoskáli templomban Virágvasárnap az ünnepi szentmise keretében a kórus tagjai Krisztus kínszenvedésének és
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online