Megújul a Mária Oszlop és környezete

2018. június 7. | Szerző: Kovácsné Kelemen Gertrúd
Témakör: Vallás | Település: Répceszentgyörgy
Megújul a Mária Oszlop és környezete

Az országos védelem alatt álló Mária Oszlop kora barokk stílusban, a XVIII. század elejéről származik. A díszes, faragott levelekkel borított karcsú oszlopon levő földgömbön álló Mária szobor erősen pusztult, ezért sürgős felújítása elkerülhetetlen.

A restaurálási munka a szakhatóság engedélyével, Módy Péter szobrász tervei alapján 2018.április 24-én megkezdődött.
Az előzetes felmérésekhez, becslésekhez képest is sokkal rosszabb állapotban került lebontásra Mária alakja, majd az oszlop és a talapzat.
A művész, a kivételes értékű műemléket saját műhelyébe szállította, ahol egyetemisták bevonásával végzi a restaurálást.
A Mária Oszlop parkja is megújul, mely méltó környezetet teremt a település központjának, és az itt újra felállítására kerülő szobornak is.
A beruházást Répceszentgyörgy Község Önkormányzata finanszírozza, mely ebben az évben megvalósul.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. augusztus 14. kedd • Marcell
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Zarándoklat szoborszenteléssel a Peruska Mária kápolnánálA horvátzsidányi Egyházközség, a Fegyveres Erők, a Rendvédelmi Szervek, a Tűzoltóságok, a Katasztrófavédelem, a Hagyományőrző Egyesületek, valamint a Lovagrendek 2018. július 1-én tartották hagyományos zarándoklatukat a Peruska Mária kápolnánál.
A Répcevidék áprilisi számában (20. oldal) bemutattam a kápolna „Vlagyimiri Istenanya” kegyképét. Most egy másik, névtelenségben maradt festő ottani olajképére hívom fel a figyelmet, amely bejárattól balra rejtezik a félhomályban.
Virágvasárnapi PassióHosszú évek hagyománya, hogy a sajtoskáli templomban Virágvasárnap az ünnepi szentmise keretében a kórus tagjai Krisztus kínszenvedésének és
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online