Kis gyülekezet nagy álma valósulhatott meg

2019. augusztus 12. | Szerző: Balázs Anikó
Témakör: Vallás | Település: Meszlen
Kis gyülekezet nagy álma valósulhatott meg

2019. június 30-án, vasárnap rendhagyó istentisztelet keretében adtak hálát Meszlen evangélikus temploma, oltára, orgonája és gyülekezeti háza felújításáért, illetve az ifjúsági tábor 25. jubileumát is ünnepelhettük.

Az ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke és Rostáné Piri Magda, a vasi egyházmegye esperese mellett Kalincsák Balázs és felesége, Kalincsák Balázsné Varga Katalin helyi lelkészek hirdették Isten igéjét. Felszentelték a felújított templomépületet, a rendbehozott gyülekezeti házat és a finn testvérgyülekezettől ajándékba kapott orgonát, majd áldást kértek a restaurált oltárra is.
Tima Sándor meszleni felügyelő beszámolt az elvégzett munkákról. Sor került a templom tetőszerkezetének és tornyának javítására, illetve külső-belső festésre, a gyülekezeti ház tetőcseréjére, szigetelésére és energetikai korszerűsítésére, illetve a melléképület helyreállítására is. Elmondta, hogy részben európai uniós forrásból, részben a Magyarországi Evangélikus Egyház és a Vasi Egyházmegye támogatásával, részben pedig önerőből sikerült ezt az álmot megvalósítani. Az oltár restaurálásához egyházunk Gyűjteményi Tanácsa is hozzájárult kétmillió forinttal. Az orgona a finnországi Hirvensalmi gyülekezetének adományaként került a meszleni templomba.
Majd Rostáné Piri Magda és Szarka István esperesek, Jukka-Pekka Sepperi, a finn testvérgyülekezet lelkésze, Sztrókay Attila, a társult egyházközség felügyelője, valamint Joób Olivér és Keveházi László nyugalmazott lelkészek fejezték ki örömüket és mondták el jókívánságaikat.
A hálaadó ünnepség táborzárással, majd az udvaron felállított sátor alatt tartott szeretetvendégséggel ért véget.
A 25. meszleni tábor, mint minden évben, felekezettől függetlenül várta a táborozni vágyó gyermekeket. A hét minden napjára különböző programokkal készültek a szervezők. A délelőtti időszak mindig reggeli ébresztővel, tornával és áhítattal telt; a délutáni órákban kreatív foglalkozásokkal, balatoni hajókirándulással, Sárvári fürdőzéssel és Pintér Béla-koncerttel varázsolták színesebbé a napokat. Szombati nap szeretettel várták vissza a régi táborozókat, akik az idő múlásával már felnőtté váltak. Mindenki szeretettel gondolt vissza a régi időkre, emlékekre. A helyi lelkészek fiának, ifjabb Kalincsák Balázsnak támadt egy ötlete, miszerint a gyülekezeti ház falára festettek fel egy életfát, ahová minden régi és új táborozó rátehette kézlenyomatát. A gyülekezetnek tényleg nagy álma valósult meg, amire nagyon büszkék lehetünk!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában